Kaj točno bi moral kupiti za čiščenje sprednje leče. Ene parkrat sem jo s prstom prijel in sem jo potem očistil s krpico, s katero se čistijo tudi leče od očal.
To najbrž ni vredu?
Ker bom v kratkem kupil malce dražji objektiv ga ne bi rad poškodoval pri čiščenju.
Tile Lenspeni se zelo razlikujejo med sabo po kvaliteti.
Sem jih tudi jaz včasih kupoval pa ji ne več,ravno zaradi tega,ker ne veš kaj boš dobil.
Sem že čisto novega z eBaya vrgel v koš,ker ni bil za prebavit.
Odvisno kdo jih štanca.
ČISTA krpica za očala in malo sape dela čudeže.
Tudi jaz uporabljam krpico za očala in pa včasih tudi zraven sprej za očala (tist ki se dobi pri optiku). Sicer čistim filter pred lečo, ampak se tudi ne bi ustavil pri sami leči.
Res, preveč komplicirate eni spihaš, če pa ne gre in je res moteče pa z nečem obrišeš, magari z majico. Sej velik prenesejo te leče, se ne obdrajsajo kar tako. Jaz še nobene nisem, pa že več let z vsem možnim brišem.
Relax
Krotim fotone. Kako? Poglej na [url=www.foto-lasic.com]www.foto-lasic.com[/url]
Pozdravljeni, kar se tiče fotoaparatov, čiščenja le teh ter vsega v zvezi fotoaparatov sem nov. Imam Nikon D3100 star je že nekaj časa kakšnih 4 leta, očistil še nikoli razen zunanjo lečo objektiva. Je pa res da nikoli nisem menjaval objektivov saj imam samo enega. Vendar nazadnje me je "hecal" auto-focus ter sem snel objektiv dol v upanju da bo bolje, objektiv sem dal nazaj gor auto-focus je delal. Vendar problem je sedaj, ko pogledam čez iskalo, če sem se prav izrazil je relativno velika smet ter nek madež. Vendar če pa gledam čez LCD ter približam se te smet(črna) ter madeža(siv) ne vidi ter tudi na slikah ne. Na slikah se vidijo pikice sem prodal kakor ste napisali že v neki temi stena, photoshop, auto levels. Pikc je kar nekaj vendar sedaj me najbolj moti ko gledam čez iskalo ker je smet relativno velika ter tisti madež. Ima kdo kakšno idejo ? Bi slikal pa ne vem kako. Mogoče tudi če kam nesem očistiti ter koliko računajo. Ali pa če ni pretežko kako naj sam.