0   

notko @notko 7. Mar 2014, 11:27

Pozdrav.
Bi mi lahko kdo svetoval kater tocno filter bi moral kupiti za kit lens objektiv 18-55.

Ne razumem tocno zadeve, ampak kolikor sem prebral in pogledal video posnetke se bo na tem objektivu filter premikal ob fokusiranju. To seveda velja za tistega okroglega, ki se ga natakne na objektiv.

Kaj torej da kupim? Ne bi sel sedaj v neke zelo drage zadeve dokler ne kupim nov objektiv.

Edino mogoce v upostev bi prisli tisti pravokotniki?

Uporabljal bi pa filter predvsem ko bi slikal slapove.
 0   

Miha @biturbo 7. Mar 2014, 14:50

Vrtenje ob fokusiranju je problematično samo za polarizacijski filter.
Pri ND ti je vseeno.
 0   

takumi @takumi 7. Mar 2014, 20:03

Kupi si pravokotne filtre, pa okvir, plus adapterje (kar vse ki jih dobiš v kompletu) ker so poceni, pa niti niso slabi, pa prav ti bodo prišli tudi ko biš menjal objektiv, saj je bolj univerzalen. Edini problem z njimi je ta da delajo malo bolj vijolčno sliko, ampak v postprodukciji popraviš, pa na 10mm goriščnici so preozki, na 13mm pa že pokrijejo vso svetlobo ki pada na senzor. Jaz imam tele: http://www.ebay.co.uk/itm/251327965763?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
 0   

Peter @saintek 7. Mar 2014, 21:12

Notko, omenil si slapove zdaj če misliš, da bi podaljševal čase zaradi vode, da zgleda "mlečnata" potem ti ni treba skrbeti kakšen objektiv imaš, glede fokusa, ker itak izostriš brez filtra daš na manual, zašraufaš gor "črn" filter zračunaš čas, bulb mode in škljoc koliko si izračunal smile
 0   

Atasmrk100 @Atasmrk100 9. Mar 2014, 00:30

Uporabljal bi pa filter predvsem ko bi slikal slapove.
Te tu bodo kos nalogi:
povezava izbrisana/nd-filter

Pazi le, da izbereš pravi fi in stopnjo zatemnitve NDx?.

Primer1: V sončnem dnevu bi bil čas osvetlitve pri zaslonki F22 in ISO najnižji vrednosti ISO, navadno okoli 1/60s. Z namestitvijo Hoya NDx400 HMC zatemnitvenega filtra bi se ta čas podaljšal na več kakor 1 sekundo.
Primer2: V sončnem dnevu bi bil čas osvetlitve pri zaslonki F22 in ISO najnižji vrednosti ISO, navadno okoli 1/60s. Z namestitvijo Hoya NDx32 PRO1 zatemnitvenega filtra bi se ta čas podaljšal na cca 1/2 sekunde.
 0   

notko @notko 9. Mar 2014, 15:31

Super, hvala vam za odgovore.

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati