potreboval bi pomoč pri nakupu objektiva. Trenutno imam objektiv Nikkor 18-140 VR. Objektiv je "vsestranski".. Priporočajte mi objektive v cenovno normalnem razredu. Trenutno uorabljam Nikon D7100.
Za slikanje pokrajine:
Za slikanje portretov:
Za slikanje hitro premikajočih stvari:
Za slikanje "makro":
Za slikanje: zabave, poroke, prireditve:
Dober dan, sem mov na forumu in tudi bolj nov v fotografiji. Imam Canon EOS 1100D in objektiv 18-55 mm. Zdaj me pa zanima kaj mi priporocate za slikanje pokrajne, zabav, parkrat na leto pa tudi kaksen sport ( rally, tek, kolesarjenje). Za odgovore se vam ze v naprej zahvaljujem.
To opremo uporabljam ze leto in pol in sem z njo fotografiral vse zgoraj nasteta podrocja. Nov objektiv kopujem zaradi tega ker sem tega prerastel in mi prepocasi ostri. Ker veliko slikam v cerkvah, sobah in poznih urah iscem objektiv za prinlizno 400€. In nisem mnenja da se s tem objektivu ne da slikat le prepocasen je za akcije in zaradi tega kopujem novega.
No to so dosti bolj koristne informacije od tistih v prvem postu.
Glede na to, da ze leto in pol slikas z 18-55, ti verjetno te goriscnice odgovarjajo, zato bi ti jaz priporocal, da pogledas za kaksnim rabljenim Canon 17-55 2.8 IS objektivom. Dobijo se ze tudi za kaksne 450€, ce malo pocakas na kaksno ponudbo.