0   

Andrej @omega63 24. Mar 2014, 12:21

Živjo!

Pred časom sem že vprašal (sicer v drugi temi) pa vendar vas prosim, če mi lahko kdo prosim pove s koliko ostritvenimi točkami fotografirati v praksi? Konkretno imam Nikon D7000 in iskreno povedano mi ni najbolj jasno kako in kaj. Predvsem slikam živali in moje vprašanje je s koliko ostritvenimi točkami posneti npr. srno, ki pase ali pa npr. ptico v letu. Kaj kdaj izbrati? Sam prakticiram eno točno, ma ne vem če je to vedno najbolj optimalno. Se opravičujem, če vprašanje ni na mestu in hvala vsem vnaprej.
 0   

andrazh @andrazh 24. Mar 2014, 13:01

Najbolj bi ti priporocal, da si sposodis kaksno knjigo na to temo ali pa, da vsaj malo pogooglas, ker o tem je napisano ogromno.

Tisto tocko, katero imas izbrano, tam bo slika izostrena. Torej, ce slikas nekaj stacionarnega lahko naredis kompozicijo in potem izberes tocko, kjer bi rad imel ostro. Ali pa izberes sredinsko tocko in focusiras in nato kadriras.

Za zivali v gibanju pa moras izbrati C-AF opcijo, da ti non stop focusira v doloceni tocki. V nastavitvah si lahko nastavis, da ti pri focusu pomagajo se tiste tocke, ki so blizu izbrani.
 0   

Andrej @omega63 24. Mar 2014, 14:42

Živjo!

Hvala lepa za odgovor. Saj, kot sem že rekel - literatura drži, vendar sem vprašal bolj kot ne kako se v podobnih primerih ostri iz prakse. Se pravi, če izberem več točk, bo ostro najbolj kjer je izbrana točka in še kjer so ostale? Ker če izberem eno, vem, da bo tam ostro in to je to. Če jih je pa več pa nisem siguren, če bo focus dejansko tam, kjer bi si želel... Hvala...


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati