0   

Urban Zupanc @UrbanZupanc 6. Maj 2014, 02:00

Pozdrav.
Zanima me informacija-priporočilo kam iti po dobro tiskanje digitalnih fotografij. Na netu so sicer prisotni nekateri testi (npr monitorjev, itd) vendar je večina že starih 4 leta in več;/ forumi pa so polni informacij v stilu priporočil brez tehtnih argumentov.
Fotke razvijam na cca 2 leti, oz. ko najdem čas da jih uredim v photoshopu, večinoma gre za amatersko popotniškofotografijo. Razvijam cca 300+ fotografij, zato nebi rad ponovil napake in nesel fotografijo k DTfotoasji. Ker so bile fotografije kljub obkljukanem oknu brez popravkov nekako bolj kontrastne, žive in s tem posledično bolj rumene pri posnetkih v slabših svetlobnih pogojih. Najprej sem mislil da sem napako naredil sam zaradi popravljanaja slik pri temnem monitorju oz da je kaj narobe z le-tem..... vendar so slike tudi na drugih računalnikih izgledale enako v realnosti na papirju pa žal takotako.
Prosil bi koga z veliko izkušnjami glede razvijanaja kam se obrniti po kvalitetno razvito fotografijo. Havla in lp! Urban
 0   

Miha @biturbo 6. Maj 2014, 08:04

Čebron v Tržiču.
 0   

porkoja @porkoja 6. Maj 2014, 14:26

Jaz imam odlične izkušnje z Digifot. Sem pri njih delal 13x18 printe in povečave, ter vedno naredijo odlično in super v razmerju cena:kvaliteta.
 0   

Urban Zupanc @UrbanZupanc 7. Maj 2014, 02:06

hvala obema za odgovore. mogoče še kakšen predlog kam po kvalitetno tiskanaje digitalnih fotografij v okolici ljubljane oz. nm-kjer se tudi večino časa nahajam?
 0   

porkoja @porkoja 7. Maj 2014, 15:10

Hm.. V Novem mestu je na voljo še Luminus, nasproti glavne železniške postaje (Bršljin). Oni so pa skrajni profesionalci v svojem poslu. Sploh arhivski printi in povečave pri njih so ulala kvalitetne... So seveda tudi nekoliko dražji od ostalih, ampak v kolikor kot praviš, ne razvijaš fotografij iz digitalne v papirnato obliko vsak dan, potem se splača dati nekoliko več in res imeti kvaliteto.
Ostane ti seveda še Müller in DM, katera fotografije v izdelavo pošiljata v Nemčijo k CeWe. Meni osebno je tudi print iz CeWe zelo kvaliteten in takšen kot bi ga pričakoval. Čeprav kadar hočem print iz CeWe, sodelujem prek Digifotolab v Ljubljani, kjer so dobri poznavalci in se da marsikaj kvalitetno dogovoriti.
 0   

Urban Zupanc @UrbanZupanc 12. Maj 2014, 13:02

Hvala ti za pomoč @prkoja, se bom pozanimal v luminusu in sporočim kakšen bo rezultat.
 0   

porkoja @porkoja 13. Maj 2014, 13:08

Malenkost. Po moje boš zelo zadovoljen, ker, ko si enkrat tam in se posvetuješ s katerim koli od njih, izveš, da lahko ponudijo veliko več kot sploh pričakuješ.
 0   

Mateja Kandec @Smrketa 4. Apr 2016, 11:58

Živjo, delim Urbanovo izkušnjo, zelo sem razočarana nad razvitimi fotografijami v DT Foto Asji, kot tudi njihovim odnosom v zvezi z reševanjem reklamacije. Mi je samo žal, da nisem že prej malo pobrskala po internetu glede tega studia, saj bi prihranila kar nekaj denarja. Na žalost tudi jaz tiskam bolj redko, in takrat večje količine. Zaradi dobrih predhodnih izkušenj mi ni prišlo na misel, da so se stvari morda spremenile... sad Bom poizkusila pri katerem od priporočenih studiev, upam da mi tokrat uspe dobiti na papir kar bom poslala. Zagotovo pa ne bom več plačevala, dokler jih na hitro ne preletim :/
 0   

luka567 @luka567 4. Apr 2016, 16:12

Jaz sem bil do sedaj vsakič zadovoljen s sprintanimi fotografijami v Foto Asji. Tako da kar se mene tiče, jih priporočam.
 0   

Mateja Kandec @Smrketa 13. Apr 2016, 10:59

Sem le ena od njihovih naključnih strank, prepričana sem da bi v primeru kakršnega koli osebnega poznanstva tudi jaz dobila kar sem plačala...
 0   

luka567 @luka567 13. Apr 2016, 19:17

Tudi jaz sem bil vedno naključna stranka. Zaenkrat lahko izpostavim na srečo samo dobre izkušnje. Ne vem pa, kako je v primeru osebnega poznanstva. Če pa kaj ni v redu, se verjetno lahko reklamira in uredi, predvidevam.
 0   

samos1111 @samos1111 14. Apr 2016, 13:18

Za podobne namene uporabljal Cyber print v BTC CP (vidim da se selijo v A). Načeloma OK, nikoli očitnih problemov, navodilo brez korekcij so vedno upoštevali. Niso bili najcenejši, ampak glede na občasnost stroška se nisem sekiral. Težko pa rečem kakšna je dejansko kvaliteta v primerjavi z alternativo. Ne spomnim se nobene sveže resne primerjave kvalitete printov po raznih studiih - še takrat ko so bili printi še pogosta dejavnost in so to bolj pogosto primerjali so bile primerjave tko tko, cene pa mat/glossy pa če pošiljajo preveč stisnjene slike so še znali pogledat, gamuta in točnosti barv pa ne.
Pri takih številih fotk se mogoče bolj obnese dat narest foto knjigo kot jih potem zlagat v album, ampak potem moraš poleg same kvalitete printa še preštudirat variante papirja in platnic za foto knjige.
 0   

Mateja Kandec @Smrketa 11. Maj 2016, 09:27

Luka, reklamacije mi žal niso hoteli upoštevati. Super samos, najlepša hvala, bom probala pri njih, pa še BTC imam blizu biggrin thumbsup


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati