notko je napisal/a: |
Pozdrav,
Kaj si pa jaz zelim? Izboljsati kvaliteto svojih slik. Pred kratkim sem kupil nov objektiv Canon 15-85 USM in razlika v primerjavi s kit lens 18-55 je opazna, vendar ne ravno toliko koliko sem si zamislil, da bo. |
Citiram: |
Kaksna je potem prednost 19 AF tock vs sedaj 9 AF tock pri landscape? |
skyrim je napisal/a: |
zdravo andrej dej mi sam povej ta Magic Lantern jest mal razmišljam da bi ga uporabil sam eni pravjo da obstaja majhna verjetnost da uničiš aparat a je to res |
biturbo je napisal/a: |
Vecji senzor? Kaj ti govoris? Oboje je APS-C. |
@Andrej
A ISO se da manjsat ali samo vecat npr. 100 v 160 ali gre tudi ISO nizji od 100 ? |
A tole s HDR pomeni, da ze na licu mesta dobis raw sliko v HDR-u? Oziroma kako naj razumem to HDR funkcijo? Najbrz naredi vec exposerjev in potem na koncu sam eno sliko? |
Citiram: |
HDR Bracketing
Exposure bracketing for HDR images and timelapses. - In M mode, this function does shutter and/or ISO bracketing. In the other modes it does exposure compensation bracketing. - To start bracketing, take only the first picture and ML will continue the sequence. - To preview HDR images in camera, set SET+MainDial: ExposureFusion from Prefs menu, Image review settings, then go to playback mode, hold SET and turn the main dial (wheel). - For each HDR picture set, Magic Lantern may also write a bash script for stacking the exposures with enfuse (version 4.x), with optional alignment (align_image_stack). More info: Exposure Fusion: What is it? How does it Compare to HDR? How Do I Do It?. |
skyrim je napisal/a: |
zdravo andrej dej mi sam povej ta Magic Lantern jest mal razmišljam da bi ga uporabil sam eni pravjo da obstaja majhna verjetnost da uničiš aparat a je to res |
600D prodan, 70D pr hiši. Pa da vidimo če je to to. |
Sviri je napisal/a: |
Pa še večji senzor maš!
![]() |