0   

notko @notko 7. Maj 2014, 09:09

Pozdrav,
prvo sploh vprasanje kaj mi bo upgrade prinesel. Zagotovo veliko sladkih bonbonov kot je wifi, ekran na dotik...ipd

Kaj si pa jaz zelim? Izboljsati kvaliteto svojih slik. Pred kratkim sem kupil nov objektiv Canon 15-85 USM in razlika v primerjavi s kit lens 18-55 je opazna, vendar ne ravno toliko koliko sem si zamislil, da bo.

Ali lahko z nadgradnjo boljsega bodija z omenjenim objektivom se izboljsam kvaliteto svojih slik ali rajsi investirati denar v drug objektiv kot je npr. Canon 10-22.

Se vedno pa ostajam pri landscape fotografiji.
 0   

Andrej @f0r3st727 7. Maj 2014, 09:20

Hmm,

70d ti bo prinesel večji senzor, boljši autofocus, predvsem pa video bonbončke, kar dvomim da boš uporabljal.

Si mogoče razmislil, da bi se poigral se z Magic Lanternom na tvojem fotoaparatu? smile
 0   

Miroslav Ašanin @skyrim 7. Maj 2014, 09:56

zdravo andrej dej mi sam povej ta Magic Lantern jest mal razmišljam da bi ga uporabil sam eni pravjo da obstaja majhna verjetnost da uničiš aparat a je to res
 0   

Miha @biturbo 7. Maj 2014, 10:00

Vecji senzor? Kaj ti govoris? Oboje je APS-C.
Z menjavo bodyja ne bos dosegel taksnega napredka, kot ga zelis. Vsaj ne pri landscape fotkah.

Investiraj v objektive in znanje (ne nujno v tem vrstnem redu).
 0   

notko @notko 7. Maj 2014, 10:18

Miha se strinjam glede znanja.

Kaksna je potem prednost 19 AF tock vs sedaj 9 AF tock pri landscape?

Nisem izkljucil, da se preizkusim se v kaksni drugi vrsti fotografije, ampak kot sem povedal zaenkrat ostajam pri landscape.

Glede Magic Lantern-a hmm, bom moral se malo nastudirati kaj tocno bom s tem pridobil pri koncnem izdelku. Zaenkrat na hitro kolikor sem prebral je vec ali manj uporabno za snemanje kot pa za samo fotografijo. Je pa to moj prvi vtis, saj si moram vzeti cas in pogledati na youtube zadevo.
 0   

Brusli @Brusli 7. Maj 2014, 10:20

notko je napisal/a:
Pozdrav,
Kaj si pa jaz zelim? Izboljsati kvaliteto svojih slik. Pred kratkim sem kupil nov objektiv Canon 15-85 USM in razlika v primerjavi s kit lens 18-55 je opazna, vendar ne ravno toliko koliko sem si zamislil, da bo.

Problema se lotevaš na napačnem koncu. Raje se loti svojega znanja in dobrih priprav na fotografiranje.
Ni vsaka ura in vreme primerno za dobro pokrajino, če prideš nekam sredi dneva ob jasnem vremenu in škljocaš vse po vrsti bo tudi težko kaj pametnega nastalo in tega še tako močan HDR ne bo rešil (prej obratno)...
Raje naredi kakšno sliko manj in se tisti bolj posveti....

Citiram:

Nikakršna. Z nekaj znanja/izkušnjami bi to moral vedeti!
 1   

notko @notko 7. Maj 2014, 10:33

@Brusli
Oprosti, ker si pametnejsi od mene.

A je forum zato, da se vprasa, usmeri ljudi. Ne pa tak osoren odgovor na moje vprasanje.

Nikakršna. Z nekaj znanja/izkušnjami bi to moral vedeti!

Ce noces odgovoriti na vprasanje, potem enostavno se odstrani iz teme.

Jaz sem dobil aparat pred dobrimi tremi meseci in sem vedno do sebe samokriticen maksimalno kar se da. Moji rezultati v treh mesecih so se vidno izboljsali, je pa se vedno odprto veliko vprasanj.

Jasno mi je, da ni vsaka ura primerna za slikanje.
Zahvala: skyrim
 0   

Andrej @f0r3st727 7. Maj 2014, 11:16

skyrim je napisal/a:
zdravo andrej dej mi sam povej ta Magic Lantern jest mal razmišljam da bi ga uporabil sam eni pravjo da obstaja majhna verjetnost da uničiš aparat a je to res

http://www.magiclantern.fm

Hmm, glede tega. Zna se zgoditi, da ti "bricka" fotoaparat. Vglavnem da je neodziven in neuporaben. Sploh če uporabljaš nestabilne verzije ML. Pametno je pa imeti dve kartice sabo, na obeh magic lantern in če se ti kdaj zgodi, da crashne fotoaparat, vstaviš drugo kartico z magic lanternom, ki ti popravi fotoaparat. smile Aja, pa eno blank - prazno - ti še priporočam,... smile

biturbo je napisal/a:
Vecji senzor? Kaj ti govoris? Oboje je APS-C.

Senzor je večji. Pa čeprav za en milimeter. smile

@notko: en compare čisto hardverja,... http://snapsort.com/compare/Canon-600d-vs-Canon-EOS-70D

Hmm, magic lantern, ti poleg HDR in RAW videota da še intervalometer, bulb mode, Možnost bracketinga za DOF, HDR,... Ampak verjetno to tebi, kot fotografu, verjetno ne bo dodalo ravno dosti... smile
 0   

notko @notko 7. Maj 2014, 11:35

@Andrej
A ISO se da manjsat ali samo vecat npr. 100 v 160 ali gre tudi ISO nizji od 100 ?
 0   

Brusli @Brusli 7. Maj 2014, 11:46

Oprosti če sem te užalil, mišljeno je bilo dobronamerno.
Tudi z zadnjim stavkom sem ti želel pokazati da ti manjka znanja (tudi meni ga, da ne bo pomote), ne opreme. Glede na to da slikaš pokrajine najbrž ostriš ročno (pa tudi če ne) zato nimajo AF točke praktično nobenega pomena.
 0   

Andrej @f0r3st727 7. Maj 2014, 11:46

notko je napisal/a:
@Andrej
A ISO se da manjsat ali samo vecat npr. 100 v 160 ali gre tudi ISO nizji od 100 ?

Hmm, mislim da se da ISO samo večati in še to tako: 100, 200, 400, 800,... Z raznimi hacki, pa lahko dobiš tudi vmesne ISO-te in ISO manjši od 100 (50).

Če pa kakšne bučke prodajam, pa prosim izkušenejše, da me popravijo. Hvala. smile
 0   

notko @notko 7. Maj 2014, 13:07

A tole s HDR pomeni, da ze na licu mesta dobis raw sliko v HDR-u? Oziroma kako naj razumem to HDR funkcijo? Najbrz naredi vec exposerjev in potem na koncu sam eno sliko?
 0   

Srečko @sreckoo 7. Maj 2014, 13:44

En način, da tehnično izboljšaš fotografije, sicer precejšen finančni zalogaj, da prestopiš na full frame. Sam imam 6D s kit objektivom 24-105L in sem zelo zadovoljen (sicer 24-70L 2.8 bi bil še boljši, vendar je pa cena še tok višja). Šel sem iz 40D +17-85 in je bil preskok astronomski. Fokus točke me pa ponavadi obremenjujo, ker vedno fotografiram z eno centralno.
 0   

Andrej @f0r3st727 7. Maj 2014, 13:50

notko je napisal/a:
A tole s HDR pomeni, da ze na licu mesta dobis raw sliko v HDR-u? Oziroma kako naj razumem to HDR funkcijo? Najbrz naredi vec exposerjev in potem na koncu sam eno sliko?

Citiram:
HDR Bracketing

Exposure bracketing for HDR images and timelapses.

- In M mode, this function does shutter and/or ISO bracketing. In the other modes it does exposure compensation bracketing.

- To start bracketing, take only the first picture and ML will continue the sequence.

- To preview HDR images in camera, set SET+MainDial: ExposureFusion from Prefs menu, Image review settings, then go to playback mode, hold SET and turn the main dial (wheel).

- For each HDR picture set, Magic Lantern may also write a bash script for stacking the exposures with enfuse (version 4.x), with optional alignment (align_image_stack). More info: Exposure Fusion: What is it? How does it Compare to HDR? How Do I Do It?.

Več tukaj oziroma tukaj.
 0   

notko @notko 7. Maj 2014, 21:46

@Srečko
Žal ta opcija ne bo prišla v upoštev. Čeprav bi si je želel, ampak je budget malo premajhen.

Torej naj nakup preložim in vložim denar v še boljši objektiv ali 900€ investiram v 70d?
 0   

notko @notko 7. Maj 2014, 21:51

skyrim je napisal/a:

Inštalacija je enostavna. Sem ravnokar sprobal in tudi izvedel deinštalacijo.

Vedno obstaja verjetnost, da uničiš aparat. Jaz sem bral navodila kako deinštalirati in očitno niso napisana dovolj razumljivo, saj sem očitno zaj.. stvar in mi se zaklopka po deinštalaciji ni nazaj odprla.

Potem sem pogledal youtube video in ponovno izvedel inštalacijo ter tokrat pravilno deinštaliral.

Ma kaj pa vem, karkol gledam po youtube več al manj je govora o pridobitvi na snemanju in nič kaj takega pri slikanju. Tako, da bom ta program preskočil.
 0   

notko @notko 28. Jun 2014, 08:09

600D prodan, 70D pr hiši. Pa da vidimo če je to to.
 0   

Andrej @f0r3st727 28. Jun 2014, 09:33

notko je napisal/a:
600D prodan, 70D pr hiši. Pa da vidimo če je to to.

AF bo mnogo boljši kot na 600D ... smile
 2   

Jernej Lasič @Sviri 28. Jun 2014, 11:46

Pa še večji senzor maš!
Rofl
Zahvala: biturbo, Brusli
 0   

Andrej @f0r3st727 28. Jun 2014, 12:08

Sviri je napisal/a:
Pa še večji senzor maš!
Rofl

1 mm.. biggrin

Ja vem, malo sem ga mimo pihnil s tistim ... To pa vem, da je še vedno aps-c ... smile

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati