Priklopiš jo na enosmerni motorček in, ko se ta preneha vrteti, veš, da je prazna.

Malo za šalo, malo za res.
Sicer pa predlagam, da v kolikor že imaš boljše baterije (kar Eneloop vsekakor so), investiraj še tistih 30-40 evrov v veliko boljši polnilnik baterij.
Ta osnovni Sanyo ni bogve kaj. Je pač optimiziran za povprečne uporabnike, polni z nekje srednje velikim tokom, da polnjenje ne poteka predolgo in ne prehitro (da ne uniči baterij), nima pa pravega indikatorja in tudi dvomim, da baterije maksimalno izkoristi (v smislu polnitve). Moj primer, ko napolnjeno baterijjo Eneloop dam iz Sanyo polnilnika v IPC-1L, jo tisti polni naprej še kakšne pol ure do uro. In baterije zdržijo opazno dlje časa (več bliskov in tudi daljša življenjska doba).
Zato predlagam recimo nakup odličnega polnilnika Voltcraft IPC-1L, ki baterije dobesedno vzdržuje in ne zgolj polni.
Z njim sem rešil kakšnih 4 komplete sedaj že prastarih baterij, ki mi jih običajni polnilniki (Sanyo NC-MQN09W, GP SmartBank ipd.) niso uspel napolniti, da bi zdržale več kot 30-40 bliskov pri največji moči. Sedaj delajo približno enakovredno ostalim novim.