0   

Alen Kodrič @AlenKodric 1. Jun 2014, 20:15

Pozdravljeni, imam budget cca. 3000€
Sam razmisljam o nakupu nikona d610 in 50mm 1.4 ... pa se kaksen objektiv da zapolnim budget smile

Kaksen komplet priporocate vi?

Najraje bi ostal na nikonu saj si trenutno lastim d5100... vendar nimam nic proti canonu ce je kaksna kombinacija zanimiva grin

Hvala lp, Alen
 0   

Andrej @f0r3st727 1. Jun 2014, 21:12

Preden karkoli kupiš, se odloči, kaj misliš fotografirati ali ti je video pomembna stvar? Ne morejo ti ljudje pomagati, ne da bi povedal, kaj te zanima, ...
 0   

Alen Kodrič @AlenKodric 1. Jun 2014, 21:28

Aja, sm vedu da bom neki pozabu povedat smile

Ja pac najvec kake portrete, ponoc zvezde (milky way), pa sport...
 0   

Andrej @f0r3st727 2. Jun 2014, 20:08

Jaz ti težko pomagam, upam da se bo našel kdo, ki ti lahko. smile
 0   

Alen Kodrič @AlenKodric 3. Jun 2014, 04:13

Np, cakam da se najde kdo pa da se mal razpise hehe
 0   

stm @stm 3. Jun 2014, 07:02

Hmm, 50 mm načeloma ni za portrete.. celotno mlečno cesto boš verjetno tudi težko ujel notri.. šport, težka bo..
Gremo še enkrat od začetka smile

Lahko me pa tudi najameš za svetovanje, da zapolniš budget grin
 0   

Alen Kodrič @AlenKodric 3. Jun 2014, 12:18

umm, z 50mm nisem imel namena slikat milky way al pa športa sam tko no grin

mislil sem samo kater objektiv priporočate za to dvoje ?
 0   

Srečko @sreckoo 3. Jun 2014, 12:43

Za Milky way ti je precej idealna zadeva http://imaging.nikon.com/lineup/lens/zoom/widezoom/af-s_zoom14-24mmf_28g/index.htm, ki sicer nima idealne cene. Pa verjetno bi tud šel tale http://imaging.nikon.com/lineup/lens/zoom/widezoom/af-s_nikkor16-35mmf_4d_ed_vr/index.htm, ki je malenkost ugodnješi. Lahko bi šel še na kak fisheye glede mlečne ceste (bi bilo še boljše, vendar je dobro imeti nekaj takega, da bo uporabno še za kaj drugega, ker verjetno ne boš non stop slikaril mlečno cesto smile

50mm je skor idealen za portrete, če ga uporabljaš na crop senzorju. Sam sem imel prej crop Canona, sedaj imam FF Canona in kar malo pogrešam faktor 1,6 pri 50mm objektivu za portrete. Je pa tud vredu slikat karkol (naravo), če greš naokol in, da ne nosiš vse teže s sabo.

Drugače pa 3k EUR zapolniš v momentu z nakupom full frame bodija in enega standardnega objektiva z F/2.8 (tole je zelo dobra kombinacija http://fotoshop.si/?1166,nikon-d610-nikon-24-70mm-f-28g-pro-kit, ampak še vedno nimaš zelo širikokotnega objektiva.)
 0   

Andraž Martinšek @AndrazMartinsek 7. Jun 2014, 12:53

Kombinacija, ki ti jo priporocam sam je D610, za portrete kupi 50mm 1.4 G ali 1.8G, za ostale stvari je pa Tokina 16-28 2.8 perfektna. Cena je veliko ugodnejsa kot za Nikona 14-24, ki sicer je nekoliko boljsi, ne pa drasticno. Sam uporabljam tokino ze nekaj casa, tako, da ti iz prve roke povem da je super smile
 0   

Andraž Martinšek @AndrazMartinsek 7. Jun 2014, 12:54

Ce ti kaj ostane, kupi se 85 1.8G, ki se dopolni zbirko, da lahko delas se kaksne close-upe smile

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati