0   

ahiman @ahiman 10. Jun 2014, 07:41

Zdravo. Ker sem nov na forumu in tudi praktično novinec v DLSR fotoaparatih, bi rabil par nasvetov od vas ki ste že v temu. Skratka, gledam za svoj prvi stativ (do sedaj sem imel sposojenega in plastičnega), do nekje 200€ plus minus par €. Nanj bi šel Nikon d5200+ sigma 18-250mm. Med iskanjem stativa, sem gledal da je dovolj visok, ter da se ga da spustiti čim nižje, ter konec koncev tudi nekako na težo, da ni to sedaj nevem 5kg.. Tako sem prišel do zgoraj omenjenega stativa. Sedaj pa me zanima ali je stojalo vredno tega denarja ali ne. Potem me tudi zanima kakšne so prednosti in slabosti glav od mafrotto 496rc2, 496rc2 ter gledal sem še glavo od FLM CB-24 FB. Sedaj pa vas prosim za komentarje,ter kaj bi vi vzeli za stojalo podobnih karakteristik kaj drugega, ter kakšno glavo bi vzeli, mogoče kakšno od naštetih ali kaj drugega. Potem me zanima kateri filter je bolj uporaben ali ND ali CPL ter od katere znamke (sedaj imam samo uv filter ob B+W), vendar po pregledu cen kakšne so in mojih financah je na žalost predrag da bi kupoval še od ND in CPL. Zato me zanima katere filtre bi vi uzeli za podobno kvaliteto in manj denarja. Nekaj sem sicer gledal od Hoya.

Hvala za informacije.
 0   

Srečko @sreckoo 10. Jun 2014, 10:11

Sam imam 190xprob in glavo 496RC2 in sem zelo zadovoljen s tem. Je zelo močen stativ, največ kar sem obešal gor je EOS 6D z 70-200 2.8 objektivom kar ni povsem lahka zadeva in se na samem stativu ali glavi ne pozna, da bi se "matral". Mogoče negativna plat kroglične glave je, da malo težje delaš "panning", ker nimaš ročiče in težje vodiš natančno po horizontali levo ali desno. V bistvu to mene ni motilo. Po drugi strani pa kroglično glavo zelo hitro obrneš aparat kamorkoli.
 0   

ahiman @ahiman 12. Jun 2014, 11:33

Srečko hvala ti za tvoje izkušnje s tem stativom in glavo.
 0   

ahiman @ahiman 13. Jun 2014, 11:12

Zdravo. Spet imam vprašanje za vas. Kupil stojalo, vendar ko ga postavim na tla stojalo nekoliko visi v eno stran (čeprav so vse tri noge raztegnene vstran kolikor se da v posamezni stopnji), ko pa je dan skupaj (noge niso vstran) pa je to nekoliko bolje vendar še vedno nekoliko visi. Tla so popolnoma ravna (preveril tudi z starim stativom in je merica točno v sredini). Sedaj me zanima če je to tudi pri drugih tako?
 0   

ahiman @ahiman 21. Jul 2014, 15:25

Zdravo, spet jaz. Ker se težav z manfottom ni rešilo sem začel tudi druga stojala in bi vas prosil če mi lahko pomagate pri izbiri (cena je do 200€ z glavo). Rabil bi ga pač za naravo in podobne stvari. Sedaj sem sicer gledal od cullmanna in sicer: CULLMANN stojalo Magnesit 525M+CB7.3.

Hvala in lep pozdrav.
 0   

komar89 @komar89 21. Jul 2014, 20:07

Čakej čakej, a ti si prodal stojalo zato, ker ga ne moreš u level spravit? Zakaj maš pa noge in glavo za štelat?
 0   

ahiman @ahiman 21. Jul 2014, 20:43

Ne, ne stojalo imam še vedno. Ker je nov ga lahko zamenjam. Moti me to ker tudi če je stojalo popolnoma raztegnjeno visi v stran (libelica je čisto na robu).
 0   

Aleš @lial 22. Jul 2014, 05:34

Ker za takšen 'problem' prvič slišim, me zanima ali imaš vse tri noge, ko jih zložiš enako dolge in spodnje gumice enako zavite/odvite ?
Recimo da je to v redu, potem poglej, če se vsaka od nog razteguje v enako dolžino na vseh členih.
Če se, potem ostane le pregled zaskočnega dela na vrhu, ki je morda neenakomeren pri posameznem zglobu.
V drugem in tretjem primeru bi to bila tovarniška napaka in ti mora stativ prodajalec brez razprave zamenjati za drugega.

Ostane pa še zadnja možnost: glede na to, da imaš kroglično glavo, je libelica popolnoma brez pomena, zato izreži krogec iz črnega lepilnega traku in jo prelepi. grin grin
 0   

ahiman @ahiman 22. Jul 2014, 07:25

Lial hvala ti za hiter odgovor. Grem danes tja pa bom videl kako se bova zmenila. biggrin


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati