0   

Gregor @GreGor 22. Jun 2014, 14:38

Mojemu trenutnemu prenosniku MBP-ju iz leta 2009 počasi zmanjkuje sape in bi bila potrebna zamenjava. Logična zamenjava bi bila novejši MPB, ampak glede na trenutno sitacijo fotografiram kar nekaj manj in posledično ne potrebujem zverine. Ker tudi nisem čustveno vezan na Apple, sem odprt za druge firme.
Gledam v smeri 15" prenosnika z i5 ali i7 ter 8GB rama. Glede na to, da sem si na svojem MBP-ju menjal HDD za SDD bi to naredil tudi na novem, če tega že ne bi imel.
Kaj bi predlagali glede na zgoraj opisane želje?
 0   

Matic Zalaznik @LazyBones 22. Jun 2014, 15:38

odvisno za kaj ga rabiš... jaz sem svojega terenskega prenosnika zamenjal za tablico Samsung galaxy note pro 12.2 in dokupil 64gb kartico... se pravi imam 96gb prostora...dila mi prikazuje fotke lepše, kot pa doma ima resolucijo 2560x1600 če se ne motim.. res neverjetna kvaliteta fotk in vse stranke, enostavno listajo fotke kot knjigo in si lepo ogledujejo... Imam pa gor vse, kar se rabi za pisarno in pa direkten prenos fotk in tudi backup fotografij dokler ne prinesem vsega materiala domov...

mogoče sem šel malo s teme in to ne pride v poštev ampak samo v razmislek... deluje vse hitreje manj prostora porabi skratka jaz sem maksimalno zadovoljen s tem...
 0   

Gregor @GreGor 22. Jun 2014, 16:02

Tablica ne pride v poštev, saj bi poganjal gor klasične programe, vključno s programi za obdelavo fotk.
Primarno torej bi bil prenosnik za vsakodnevno uporabo (internet, pošta,...) in pa za obdelovanje fotografij.
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 22. Jun 2014, 22:03

Po mojih izkušnjah se izogibaj HPje, ker se pogosto kvarijo in pregrevajo in se raje odloči za Lenovo ali Toshibo.
 0   

Jernej Lasič @Sviri 22. Jun 2014, 22:11

Zopet za 5 let kupi MBP.
Sam bi vzel 13" in en spodoben monitor, če ga še nimaš.
Krotim fotone. Kako? Poglej na [url=www.foto-lasic.com]www.foto-lasic.com[/url]
 0   

Gregor @GreGor 23. Jun 2014, 07:30

HP-ja sem imel pred leti in še zdaj začuda dela ok. Sem pa videl statistiko, da se v splošnem HP-ji kvarijo več. Sam sem trenutno gledal Asus, Lenovo in Toshiba.
Seveda bi imel tudi MBP, ampak kaj ko bi moja konfiguracija stala 1700€... sad
 0   

Jernej Lasič @Sviri 24. Jun 2014, 16:57

Investicija je že velika.. je pa investicija. Baterija ti bo zdržala 3x dlje kot pri kakšnih asusih, super ekran dobiš, trackpad ki je leta pred drugimi, trdno ohišje, osvetljena tipkovnica in ostale malenkosti, ki na koncu odtehtajo ceno. Pa OSX, s svojimi plusi in minusi seveda.

Jaz ne grem več nazaj na PC laptop odkar sem si kupil Maca.
Krotim fotone. Kako? Poglej na [url=www.foto-lasic.com]www.foto-lasic.com[/url]
 0   

ogabe @ogabe 24. Jun 2014, 18:09

No o dobrih baterijah pri MBP-jih ravno ne bi grin Ker toliko kot sem jih zamenjal pri MBP-jih jih verjetno ne bi, ce bi kupil kaksen junk v Eurospinu za 50eur... s tem da te vsaka nova pride 100+eur... in vseh baterij pri vseh laptopih, ki sem jih do sedaj imel, je bilo za kaksen nov MBP, raje vec. Super monitor je bil, dokler niso zaceli srat z glossy retino, od tistega trenutka je samo se monitor, brez pridevka super oz. prej s pridevkom za en k** monitor. Trdno ohisje... hmm.. ok pri zadnjem se mi je po slabem letu odlepil rob monitorja (ker imam mat monitor stvar ni narejena tako kot pri glossy verzijah kjer imas cez celo stran sipo), o zgodbah glede reklamacij, popravil itd. pa raje ne bom. in noben od MBP-jev katere sem imel (oz. jih se imam) ni bil pod 2000eur, problemov pa z vsakim bistveno vec, kot recimo s 1000eur vredno Toshibo. Je pa res, da je pri meni ogromen plus OSX, ker na zalost na Windowsih ne znam narediti tri cetrt stvari, katere imam narejene na OSXu (od remote editinga naprej), na Linuxu pa mi ne tece ne PS ne Photo Mechanic, kar pomeni da prav veliko na izbiro nimam. Ce pa ne bi imel teh zahtev, bi pa definitivno vzel Toshibo Portege katero sem ravno vceraj gledal pri kolegu.... i7 procesor, 8GB rama, 256gb ssd, 13" in 1920x1080 resolucija... za 1100eur.
[url=http://www.photo.si]PhotoSI[/url]
 0   

Gregor @GreGor 25. Jun 2014, 12:20

Moj MBP je sedaj star skoraj 5 let in dela še vedno BP. Baterija je še vedno originalna in še vedno ima 65% prvotne kapacitete in s tem avtonomijo višjo kot marsikateri novi laptop neke druge firme. Nobenih problemov skozi čas. Glede na bolho bi verjetno dobil še kar nekaj denarja (tudi glede na to, da je bil upgrejdan na 8GB ram in SSD).
Po drugi strani pa sedaj ne potrebujem tako "resnega" orodja in osebno se mi ne zdi potrebno, da bi dajal 1500+€ za novi MBP. Po drugi strani pa je spet res, da imajo višjo ceno pri prodaji in na koncu sploh ni take razlike gledano glede na letni strošek uporabe.
Bo treba še razmislit. smile
 0   

Jernej Lasič @Sviri 25. Jun 2014, 14:15

ogabe je napisal/a:
No o dobrih baterijah pri MBP-jih ravno ne bi grin Ker toliko kot sem jih zamenjal pri MBP-jih jih verjetno ne bi, ce bi kupil kaksen junk v Eurospinu za 50eur... s tem da te vsaka nova pride 100+eur... in vseh baterij pri vseh laptopih, ki sem jih do sedaj imel, je bilo za kaksen nov MBP, raje vec. Super monitor je bil, dokler niso zaceli srat z glossy retino, od tistega trenutka je samo se monitor, brez pridevka super oz. prej s pridevkom za en k** monitor. Trdno ohisje... hmm.. ok pri zadnjem se mi je po slabem letu odlepil rob monitorja (ker imam mat monitor stvar ni narejena tako kot pri glossy verzijah kjer imas cez celo stran sipo), o zgodbah glede reklamacij, popravil itd. pa raje ne bom. in noben od MBP-jev katere sem imel (oz. jih se imam) ni bil pod 2000eur, problemov pa z vsakim bistveno vec, kot recimo s 1000eur vredno Toshibo. Je pa res, da je pri meni ogromen plus OSX, ker na zalost na Windowsih ne znam narediti tri cetrt stvari, katere imam narejene na OSXu (od remote editinga naprej), na Linuxu pa mi ne tece ne PS ne Photo Mechanic, kar pomeni da prav veliko na izbiro nimam. Ce pa ne bi imel teh zahtev, bi pa definitivno vzel Toshibo Portege katero sem ravno vceraj gledal pri kolegu.... i7 procesor, 8GB rama, 256gb ssd, 13" in 1920x1080 resolucija... za 1100eur.

Baterije so dobre, zgleda imaš pač smolo. Si menjal z originalnimi ali kitajskimi? Bi rad videl kako Toshibo, Asusa in podobne, ki po 5 letih laufajo na originalni bateriji več kot pol ure...
Meni je glossy všeč, mariskomu pa ne. Stvar preference.
Ohišje je kvalitetno, oz. veliko kvalitetnejše kot pri poceni plastičnih ohišjih, kjer je po dveh letih vse razjahano.
 0   

Matic Zalaznik @LazyBones 25. Jun 2014, 16:10

men asus lavfa baterija ja res neverjetno pa je laptop star 4.5 leta , ne pregreva se tih je in vse... edino je pa to, da se mi je ekran oz. ohišje polomilo tam , ko se zapira in odpira na dveh koncih... ampak je silver tape rešil zadevo in še vedno deluje kot urca smile
Tako, da ta Asus me je pozitivno presenetil... sicer ga imam več ali manj samo za prenos fotk oz. backup...
 0   

andyz @andyz 26. Jun 2014, 07:53

Odvisno, kako prenosnega rabiš. Imam novejšega Zbook HP in je odličen, ima pa kar spoštovanja vredno težo, tako da za teren vsekakor ni.
No, nekateri imajo pač averzijo do HP-jev. Jaz imam HP-je že vsa leta, pa nekih večjih problemov ni bilo. Mi je tudi že padel na tla, pa dela.
Predvsem pa glej, da bo zaslon ta pravi. Običajna TFT matrika je zanič.
andyz
 0   

Gregor @GreGor 26. Jun 2014, 08:13

Za obdelovanje imam takoalitako 24" kalibriran monitor z IPS matriko. Ni pa niti tako nujno, da je hudo prenosen. Mislim, da bi bila optimalna velikost tja do 15,6". Lahko je seveda tudi manjši, recimo do 13", potem pa že zgubi "dovoljšnjo" delovno površino.
 0   

Klemen @Termitor 26. Jun 2014, 13:38

Ena opcija ti je tudi Microsoftov Surface Pro 3 ( http://www.microsoft.com/surface/en-gb/products/surface-pro-3 ).
Samo nekaj ključnih specifikacij: Resolucija - 2160 x 1440, procesorji - i3,i5 ali i7, ssd disk 64gb - 512gb z 4gb ali 8gb rama,...
Ugl. ta hibrid med tablico in prenosnikom je (bo) svetlobna leta pred vsemi tablicami (trenutno), ki so na trgu, primerljiva je z višjim razredom prenosnikov, le da je bolj prenosna... Pa še kemik dobiš zraven, da boš lažje čičkau v paintu bigrazz.
Na trg pa pride zdaj enkrat poleti, samo vrjetno jo bo potrebno naročit iz Nemčije ali Anglije
 0   

Gregor @GreGor 26. Jun 2014, 13:41

Ne vem kako se obnese ta novi Surface, ampak za stare so rekli, da ni ne tič ne miš in da je kot tablica prevelik, pretežek in preokoren, kot prenosnik pa preslaboten za kako pametno delo. Verjamem pa, da je to prihodnost. smile
 0   

Klemen @Termitor 26. Jun 2014, 14:10

Ja sej ravno to je problem, vsakemu ustreza svoje, na našem trgu pa je ni, da bi šel v trgovino, jo primil v roke in preizkusil
 0   

tone sekne @tonccy 15. Jul 2014, 19:57

Kupujem prenosnik. Kdo pozna kakšnega, ki ustreza tem pogojem:

- 17" mat display, full HD
- SSD 160 ali 250GB + 1TB HDD 7200rpm (opcija namesto optične enote)
- i7 ali i5 procesor
- osvetljena tipkovnica
- močno ohišje
- do 1400€

Hvala in LP
 0   

tone sekne @tonccy 15. Jul 2014, 20:23

Kupujem prenosnik. Kdo pozna kakšnega, ki ustreza tem pogojem:

- 17" mat display, full HD
- SSD 160 ali 250GB + 1TB HDD 7200rpm (opcija namesto optične enote)
- i7 ali i5 procesor
- osvetljena tipkovnica
- močno ohišje
- do 1400€

Hvala in LP
 0   

Mato @kucl 13. Sep 2016, 20:16

Zdravo,

kupujem prenosnika za resnejšo obdelavo fotk v LR in PS + kakšen easy video editing+ še kak drug Adobe-ov program. Poganjati bo moral recimo PS in LR naenkrat brez kakih večjih obremenitev, potreboval bi tudi konkreten zaslon.
Imam možnost nakupa in transporta iz amerike, zato sem imel v mislih morda kaj takega http://www.apple.com/shop/product/FJLQ2LL/A/refurbished-154-inch-macbook-pro-22ghz-quad-core-intel-i7-with-retina-display - pride tole v € preračunanih 1500€, kar je nekako moj max budgeta. Sicer še nisem imel ios sistema, ampak mi je blizu... Zanima me kaj mislite o tej izbiri, ima kdo kakšne pozitivne/negativne izkušnje z omenjenim računalnikom? Bi priporočali kakšno boljšo alternativo za nek tak podoben denar?
Hvaaala!

Lp M. smile

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati