0   

Koki27 @GregorJakob 28. Jun 2014, 15:32

Se opravičujem, če bo kdo dobil občutek teženja, vendar v takšni dilemi nisem bil od srednje šole, ko sem izbiral med maturo in zaključnim izpitom.
Kot prvo: Imam D5100, mislim, da sem ga prerastel v trenutku nakupa SB700, ker nima hitre sinhronizacije in za namensko fotografijo (pa čeprav samo 2x na leto) neuporaben oz. z omejitvami (portretna fotografija v sončnem vremenu s SB700 enostavno odpade, ker časi ne grejo višje od 1/250s). Sedaj upam, da mi kdo to potrdi, da se le lahko nekaj "skombinira" ali da se dejansko ne da. Mimogrede, nisem poklicni fotograf, samo za družinsko fotografijo želim najbolje, kar mi oprema ponuja. Se učim, a kaj ko je tega preveč.

In sedaj vprašanje...

D7100 ali D610? Osnovna razlika mi je jasna DX FX.

Trenutna oprema na D5100...KIT 18-105 3,6-5,6F in dodatna baterija.

Za vsak vaš trud vam bom zelo hvaležen, iskreno hvaležen ne, ker me bo to v prihodnosti koštalo ali jurja al pa dva...smile

lp Gregor
 0   

Denis Zelnik @Zelnik 28. Jun 2014, 22:55

V full sončnem vremenu poiščeš odprto senco (open shade če boš googlal) in bo 1000% boljše kot z enim flešom na aparatu! Sicer nikoli nisem delal z D5100, ampak mislim, da je čisto ok aparat za tvoje potrebe. Na tvojem mestu bi kupil D7100 oz. boljši objektiv za DX format in obdržal D5100. Jaz osebno nikoli ne koristim HSS(+1/250) za potrebe portetne fotografije. To je bolj za primere, ko je hiter čas pomemben npr. pri športu.
To je moje mnenje oz. moje izkušnje.

"Sicer pa zapri zaslonko je ceneje smile"
 0   

Andraž Martinšek @AndrazMartinsek 30. Jun 2014, 12:30

Če kupiš 610, potem moras menjat tudi objektiv, ker kit lens od tvojega ni za na ff body. Drugace pa, izogibaj se uporabi flesa, raje kak odbojnik uporabi pa bo smile
 0   

komar89 @komar89 30. Jun 2014, 16:17

Nevem zakaj ne bi uporabljal fleša zunaj. Z uporabo fleša, lahko precej izboljšaš fotke. Tudi direkten ne zgleda grdo če ga uporabljaš po pameti, samo za doosvetlitev
šank, drš me, jst te bom spustu...

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati