0   

Peter @MX_Peter 5. Jul 2014, 15:15

Pozdravljeni

Pred dobrim tednom sem si kupil Canonov body 1D Mark IV in že po prvi uporabi sem naletel na kar nekaj problemov. Body je zelo lepo ohranjen in je kot nov s komaj 5k škljoci.

Prosil bi vse lastnike tega bodya, da opišejo svoje izkušnje z tem aparatom sploh njegov autofocus me zanima kako vam deluje v slabih svetlobnih pogojih, kot so naprimer prostor s 60W žarnico...namreč moj stari 7D pokosa 1D Mk IV po dolgem in počez kar me je tolk presenetlo, da temu še sam skoraj ne verjamem.

Hvala za odgovore smile
 0   

Matic Zalaznik @LazyBones 5. Jul 2014, 18:17

Zdravo!

sam isto uporabljam 7d in pa 1d mk4 in razlika je več kot očitna... 1d mk4 ostri v zelo slabših pogojih, je kar hitrejši... iso isto se zelo pozna... nimam kaj za pripomnit je 1A body zame, ki je vsenamenski in te ne razočara v res slabih pogojih za, kar je meni prioriteta...

Pozna se razlika koliko AF točk imaš vklopljenih... točkovno in pa s pomožnim točkami okoli AF točke, je fokus zanesljiv in hiter...

Fleš zelo pripomore z IR pomožno lučko, ki dela čudeže v skoraj popolni temi...

če pa boš rabil še kaj konkretnega bom z veseljem pomagal, kakor bo le v moji moči,

lp
 0   

Peter @MX_Peter 5. Jul 2014, 19:22

No to pa je zanimivo...meni pri sobni svetlobi na AiServo sploh noče izostrit. Focus išče in skače, če že zgleda da je izostril skljocnes ampak slika je zamegljena...front focus.To govorim o 1DIV...med tem ko 7D izostri brez problema. Pojavlja se tudi nadležen from focus, pa ravno sem ga dobil nazaj iz kalibracije. Vsekakor je po mojem mnenju nekaj narobe autofocusom...se ima kdo drug podobno izkušnjo?
>>> Better to be a racer for a moment, than a spectator for a lifetime <<<
 0   

Peter @MX_Peter 5. Jul 2014, 19:25

Sem tudi probaval s 19 fokusnimi točkami in vsemi okoli, pa ni bilo razlike...sad
>>> Better to be a racer for a moment, than a spectator for a lifetime <<<
 0   

Matic Zalaznik @LazyBones 5. Jul 2014, 20:08

čudno...meni služi odlično in sem zelo zadovoljen...upam, da urediš ta problem..
 0   

Peter @MX_Peter 5. Jul 2014, 20:12

Jaz tudi, ker tile autofocus problemi znajo bit kar nadležni, sploh če se ne ve izvor napake....jezi me tudi ker ni bil poceni in sem dosti vložil, ker sem zaupal da je to dober in zanesljiv paket....
>>> Better to be a racer for a moment, than a spectator for a lifetime <<<
 0   

notko @notko 6. Jul 2014, 15:19

Eden glavnih razlogov, zakaj nikoli ne kupujem nič rabljenega, razen avta. Pa še tega ko človek kupi ima lahko na tisoče € stroškov.

Upam, da rešiš zadevo.
 0   

Miha @biturbo 6. Jul 2014, 17:55

Prah/umazanija v svetlobnem jašku AF modula?
 0   

Peter @MX_Peter 6. Jul 2014, 19:57

Mogoče veš kje se to nahaja, bi vsaj s puhalko probal spihat če bo šlo?
>>> Better to be a racer for a moment, than a spectator for a lifetime <<<
 0   

Srečko @sreckoo 6. Jul 2014, 20:40

Kaj pa mogoče tako imenovane "micro adjustments" nastavitve? A je prejšnji lastnik imel kaj naštimano za svoje objektive. Tule je nekaj na to temo http://www.learn.usa.canon.com/app/pdfs/quickguides/CDLC_Accurate_EOS_AF_QuickGuide.pdf kako kalibrirati.
 0   

Peter @MX_Peter 6. Jul 2014, 21:15

@Srečko aparat sem ravno dobil nazaj iz kalibracije (100€ pa ni nič pomagalo)...vse prejšnje nastavitve pa sem takoj, ko sem ga kupill zbrisal na tovarniške. Pred kalibracijo je bil front focus tako močan, da se ni dalo sploh slikat kljub microadjustment nastavljen na +20...Sedaj je front focus nekako vredu, samo kaj ko je autofocus sedaj tako nezanesljiv, da že vedno skače v front-focus in tudi back-focus, da so pa malo slabši svetlobni pogoji kot zvečer pri sobni svetlobi, pa vse fali...sploh z Canon 50mm F1.4...aja nisem še omenil, da aparat zgleda kot nov in ima preverjeno komaj 5k škljocev sad
>>> Better to be a racer for a moment, than a spectator for a lifetime <<<
 0   

ogabe @ogabe 7. Jul 2014, 08:41

Poglej kateri firmware imas gor. Ce imas stvar hudo staro (beri: prvi firmware, ki je prisel s prvo serijo mk4) je to razlog. Ko, je prisel novejsi firmware, sem ga na mojem zamenjal in stvar je bila v slabih pogojih za par razredov boljsa. Zares mk4 v slabi svetlobi dela neprimerno boljse kot karkoli drugega, vkljucno z 1dx (zares ima 1dx za temo prehiter af in ga to malo base, ne glede na to kako se to slisi). Ce je seveda vse ok s fotoaparatom.
[url=http://www.photo.si]PhotoSI[/url]
 0   

Peter @MX_Peter 7. Jul 2014, 09:55

Imam tanovi firmware 1.1.4
>>> Better to be a racer for a moment, than a spectator for a lifetime <<<
 0   

ogabe @ogabe 7. Jul 2014, 21:26

Potem pa res zna biti kaj s fotoaparatom samim. Jaz sem ravno pogledal, pa imam na svojih se 1.1.0 firmware, pa kot sem napisal prej, vsi delajo brez problemov in neprimerno hitreje kot karkoli drugega. Se pa spomnim, ko sem dobil prvega (iz prve posiljke ki je prisla v Slovenijo) je z originalnim firmware-jem delal hudo slabo in zelo podobno temu kar si napisal ti. Ampak ok, ce imas 1.1.4 potem definitivno ni problem v tem.
[url=http://www.photo.si]PhotoSI[/url]
 0   

iztok @izo 8. Jul 2014, 10:32

bi rekel, da je bila kalibracija s servisnim softwerjem narejena bolj po domače, ampak to seveda čisto na pamet govorim..
 0   

Peter @MX_Peter 8. Jul 2014, 10:45

Takole Body gre danes na pot v Nemčijo (Canon Germany)...upam, da rešijo kot se šika
>>> Better to be a racer for a moment, than a spectator for a lifetime <<<


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati