0   

Andrej @panda7 8. Jul 2014, 12:18

Torej kupujem ultra wide angle objektiv in se odločam med Sigmo in Canonom, pri čemer bi Sigmo kupil rabljeno in tako sta nekje na isti ceni. Objektiv bom uporabljal predvsem za arhitekturo - notranjost in zunanjost stavb, sob ipd. in se odločam predvsem glede na kvaliteto fotografij. Tukaj gledam na distorzijo in na barvno napako. Vinjetiranje ni tak problem saj bom fotografiral večinoma pri f/8 ali pa še bolj zaprti. Sicer mi je všeč da ima Sigma kovinski "mount" za fotoaparat, medtem ko ima Canon plastičnega.
Pogledal sem nekaj testov, ampak glede na to da je Canon dokaj nov se ne morem odločiti. Če imate kakšne podatke ali izkušnje z objektivoma se priporočam.
 0   

notko @notko 8. Jul 2014, 15:56

Za taksno ceno pri Canonu ne mores pricakovati kovinskega mounta. Poleg tega pa ni neke velike potrebe po tem, saj gre za lahek objektiv.

Jaz si bom Canona kmalu kupil. Gre za 280€ in je res poceni za ultra wide angle objektiv.
 0   

JankoN @JankoN 9. Jul 2014, 08:27

Pozdravljen,
če želiš kovinski bajonet, se rabljeni 10-22 dobijo že pod 400€.
Vsekakor je bolje dodati tistih 50÷100€ za rabljenega Canona kot za Sigmo.
Razen če ne ciljaš na Sigmo 8-16.
 0   

porkoja @porkoja 9. Jul 2014, 14:04

Ampak Sigma 10-20mm sta dva modela, ki se precej razlikujeta v ceni in kvaliteti. Obstaja Sigma 10-20mm 1:4-5.6 EX DC HSM in pa Sigma AF 10-20mm f/3.5 EX DC HSM.
Sicer pa potem lahko vržeš še oko na Tamrona SP 10-24mm F/3.5-4.5 Di II.
Čeprav, glede na ceno, bi ti jaz predlagal Tokino 12-24mm f/4 AT-X 124AF Pro DX II (lahko tudi verzijo I, rabljeno) in prideš zelo poceni skozi (sploh z rabljenim), je pa objektiv pravi cuker za to kar ga potrebuješ. Sam ga imam že vrsto let in se mu ne odpovem. Ga koristim na Canonih z APS-C senzorji, prav navdušen sem pa s kvaliteto, ki jo dobim na full frame aparatu, pa čeprav ni namenjen zanje. smile
 0   
 0   

Andrej @panda7 10. Jul 2014, 11:22

Zaenkrat me bolj vleče k Sigmi 10-20mm (f/4.5-5.6) saj ima nekoliko manjšo distorzijo kot Canon 10-18mm. V primerjavi z Canonom 10-22 pa glede na ceno ponuja dosti več. Kolikor razumem velja Sigma med poceni wide angle objektivi za "junaka." Primerjava ki jo je prilepil iztok pa tudi namiguje na isto, saj so vsi primerjani objektivi "tam-tam" in gre v razlikah za nianse. Pri Tokini 12-24 pa zmanjkata dva milimetra na širokem koncu kar se na aps-c senzorjih kar pozna.
V glavnem nagibam se k Sigmi zaradi razmerja med kvaliteto in ceno. Sem imel tudi priložnost primerjati Sigmo in Canona 10-22 in v bistvu so razlike minimalne in po mojem mnenju ne pokrijejo razlike v ceni.

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati