Pozdravljeni, zanima me kako bi lahko povezal 3 bliskavice na aparat, brezžično in to tako, da na aparatu nimam flasha. Imam tiste sprejemnike za bliskavice, ko imaš en flash na aparatu ostali pa imajo senzor, da zaznajo blisk.
Izbrskal sem že nekaj reči, ena izmed je Yongnuo RF-603C II/C3 Wireless Remote Flash Trigger npr.
A to kdo ima? kako funkcionira? Je ta zadeva ok in če ni zakaj?
Jaz imam Yongnuo RF-602, podobna zadeva kakor RF-603. Uporabljam na Canon sistemu kakšna 4 leta, z enim prožilcem prožim maksimalno 6 bliskavic hkrati in sem zelo zadovoljen. Preprost, majhen za v foto torbo in zelo ugoden, saj, če bi za 6 bliskavic kupoval dražje prožilce in tudi takšne z ETTL in HSS podporo, bi zapravil minimalno 500 evrov. Tako pa sem za teh 6 kosov RF-602 dal skupno okrog 150 evrov.
Deluje preprosto. Namestiš na bliskavico sprejemnik, namestiš na aparat oddajnik, na obeh so mikro stikala s s katerimi nastaviš skupen kanal in to je to. Kadar sprožiš na dSLR-ju gum za proženje, ta prek oddajnika da signal sprejemnikom na katerih so bliskavice, da se morajo le-te sprožiti.
@Salko: kolk pa je cena tega?
@Porkoja:No to me je zanimalo, bi lahko prilepil kakšen link morda, kje si to kupil?
Potem moraš to vse ročno nastavljati? Je to zelo zahtevno?