Odločam se za menjavo bodya.
Rabim pa kak nasvet ali se sploh splača menjati ali ne.
Trenutno imam canona 50d, (objektiv 17-55 f2,8 in 50mm f1,8) fotografiram razne koncerte,dogodke, tu pa tam kak krst,poroko ...
Rabil bi nekaj z malo boljšim ISO-m, potem malo boljše barve, cena tam do 1300€.
O, se splača, se.
Glede na to kar fotografiraš in kaj si že lastiš od objektivov, bi bila smiselna nadgradnja v 70D.
Čeprav meni osebno 70D po izgledu in kako leži v roki, ni tako všeč kot mi je npr. 40D, 50D in 7D, ampak žal tako so se pri Canonu odločili. 50D je že nekoliko zastarel in današnje tehnologije nudijo veliko več. Pa tudi, ko je prišel ven, ni bil neka huda cvetka; zgolj slaba nadgradnja 40D, ker so morali nekaj izdati novega zaradi sotekmecev.
Lep grafičen pregled nad pozitivnimi izboljšavami:
http://snapsort.com/compare/Canon-EOS-70D-vs-Canon_EOS_50D
Vsi imajo aps-c senzor, torej v kvaliteti slike ne bo glih razlike,70d je bolj napreden od 50d definitivno,logično bi pa bilo da ima 7d še hitrejše ostrenje od ostalih,ker vem ko sem imel 40d pa je že ta imel precej hitro,drugače pa kar se tiče barv pri canonu,vsaj zame totalno razočaranje iz jpeg-obvezno raw,sedaj sem na fuji-ju in je to popolnoma druga zgodba,mi ni potrebno vsako fotko obdelovat in tudi boljši aps-c senzor ima od ostale konkurence...
kaj pa kak nikon d7000 ali d7100, samo potem spet treba nove leče ....
0
notko@notko 15. Avg 2014, 20:26
15. Avg 2014, 20:26
Jaz imam 70D in sem z njim zelo zadovoljen. Na 7D nisem šel, saj ima 70D kar nekaj fičerjev pred 7D npr. ekran na dotik, katerega kar veliko sedaj uporabljam. Pa konec koncev gre za novejšo izdelavo napram 7D.