0   

Matej Štegar @mstegar 19. Avg 2014, 13:57

Pozdravljeni
Pred dobrim mesecem dni sem si kupil Nikon D7100 z objektivoma 18-105 VR in 55-300mm. Zraven sem dobil zaščitni filter Haida slim lens protection 67mm. Pa me zanima če je ta filter vredu,glede na to da sem ga dobil v turbo kompletu po mali ceni. Saj sem nekje prebral da trgovci dajo ob nakupu fotoaprata zraven cenen filter.
Zanima me kaj več o teh filtrih,sam še nimam izkušenj z filtri in me zanima njihov očinek na fotografijo,ali res dobro poveča kontrast,barvo itd.
Ta komplet mi je zanimi saj dobiš 3 filtre za 50 eurov
- UV zaščitni

- cirkularno-polarizacijski

- siv ND 8x
http://fotoshop.si/?493,hoya-digital-filter-kit

Hvala že vnaprej za odgovore
http://ptuj.zevs.si
 0   

andyz @andyz 19. Avg 2014, 15:26

Tale UV je bolj namenjen zaščiti sprednje leče. O smiselnosti uporabe so mnenja deljena, vsekakor pa nima vpliva na sliko.
Glede CP f. in ND f. pa si najprej preberi malo literature, da boš sploh vedel, kaj vprašat.
andyz
 0   

porkoja @porkoja 19. Avg 2014, 19:17

Je v redu in več kot dovolj za začetek in konfiguracijo h kakšni ga prilagajo.
Ta filter ne poveča kontrasta, barv itd.
Filtri s povezave niso slabi. Haida filtri se po kvaliteti ne morejo kosati s priznanimi proizvajalci tipa Heliopan, B+W, Tiffen ipd. Vendar glede na razmerje cena:kvaliteta, vsekakor niso slabi in so vredni tega denarja.
Sam imam poleg boljših filtrov (Heliopan, Hoya) tudi nekaj filtrov Haida in sem z učinkom in kvaliteto, ki jo nudijo, povsem zadovoljen.
 0   

Matej Štegar @mstegar 21. Jan 2015, 20:56

Pozdravljeni

Sam imam namen kupiti ND filter. Sicer imam že ND filter in sicer ND8 ,ki pa je premalo za slikanje vode in slapov čez dan ,da bi naredil tisti zamegljen učinek.
Sam tuhtam med ND 200 http://www.foto-klik.si/nd-filtri/hoya-filter-pro-nd200-67mm.html TER ND 500 http://www.foto-klik.si/nd-filtri/hoya-filter-pro-nd500-67mm.html

Kateri bi bil najbolj primeren za slikanje slapov i nvode v sončni svetlobi ND 200 ,ki zmanjša cca 7 zaslonk ali ND500 9 zaslonk?

Ter če ima kateri izkušnje z to zaščitno torbico http://www.foto-klik.si/dodatki/protidezna-zascita-rc705-za-fotoaparate-in-bliskavice.html Zanima me ali vpliva na kakovost slik. Jaz namreč v poletnih mesecih veliko slikam strele zvečer .

Hvala že vnaprej


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati