Pozdravljeni
Pred dobrim mesecem dni sem si kupil Nikon D7100 z objektivoma 18-105 VR in 55-300mm. Zraven sem dobil zaščitni filter Haida slim lens protection 67mm. Pa me zanima če je ta filter vredu,glede na to da sem ga dobil v turbo kompletu po mali ceni. Saj sem nekje prebral da trgovci dajo ob nakupu fotoaprata zraven cenen filter.
Zanima me kaj več o teh filtrih,sam še nimam izkušenj z filtri in me zanima njihov očinek na fotografijo,ali res dobro poveča kontrast,barvo itd.
Ta komplet mi je zanimi saj dobiš 3 filtre za 50 eurov
- UV zaščitni
Tale UV je bolj namenjen zaščiti sprednje leče. O smiselnosti uporabe so mnenja deljena, vsekakor pa nima vpliva na sliko.
Glede CP f. in ND f. pa si najprej preberi malo literature, da boš sploh vedel, kaj vprašat.
Je v redu in več kot dovolj za začetek in konfiguracijo h kakšni ga prilagajo.
Ta filter ne poveča kontrasta, barv itd.
Filtri s povezave niso slabi. Haida filtri se po kvaliteti ne morejo kosati s priznanimi proizvajalci tipa Heliopan, B+W, Tiffen ipd. Vendar glede na razmerje cena:kvaliteta, vsekakor niso slabi in so vredni tega denarja.
Sam imam poleg boljših filtrov (Heliopan, Hoya) tudi nekaj filtrov Haida in sem z učinkom in kvaliteto, ki jo nudijo, povsem zadovoljen.