0   

Uniq.si @Uniq 1. Sep 2014, 09:10

Ima morebiti kdo kakšno uporabniško izkušnjo z objektivi Sigma pri Canonu? Slišal sem, da so nekoliko bolj "rumeni", ampak lahko kdo kaj več pove iz prakse.
Tile novi modeli se mi zdijo resnično zanimivi - še posebej kar slišim za 50mm.
 0   

RedRooster @RedRooster 18. Sep 2014, 06:48

Na Canon-u 5 mark2 imam Sigmo f 2,8 24-70 EX HSM! Ne rečem, da je slab ampak sem zelo nezadovoljen! Ne spoznam se toliko, da bi sodil objektive, ker v njih ne iščem dlak v jajcu; meni so svetovali, da na Canone se daje njihove objektive in spoznal sem, da so imeli prav! Ta Sigma je bila 1000EU(sedaj je okoli 800), veliko ceneje kot Canonov, ampak živcev tudi za toliko tako, da sem sedaj nataknil gor zasilno plastičnega fix.Canona 50mm in imam mir; pač grem par korakov naprej ali nazaj in ko človek dojame, da so "zoomi" do 70 mm ali malo več navaden balast teže za manj svetlobe je običajno že prepozno! Nimam namena razmišljati ali je potrebno Sigmo prenastavit ali zajebava Canon; ko natakneš tak objektiv na vrhunsko ohišje mora vse štimat in ko meni na avtomatiki proti večeru da 10-tinko in nekaj brezveze ostri me mine, globinska ostrina je dobra samo ob dobri svetlobi; potem pa dam gor od kolega isti objektiv od Canona pa je vse OK, pač si slabe volje! A sedaj se bom pa na manualno igral kot včasih z Zenitom! Torej objektiv je verjetno dober za tiste bolj foto znalce, za mene, ki mi sama tehnika fotkanja ni na prvem mestu pa ne!
 0   

Gregor Gomboc @George 18. Sep 2014, 07:08

Prebral sem dvakrat.
Razen da meniš da ima v slabši svetlobi domnevne težave s ostrenjem, priznam, nisem razumel ničesar kar je napisano.
 0   

RedRooster @RedRooster 18. Sep 2014, 09:13

Nisem želel črniti Sigme, imel sem jih kar nekaj na predhodnem ohišju EOS30, pač z omenjenim objektivom na novem ohišju nisem zadovoljen v praksi! Ne mislim pametovati, ker nimam toliko znanja; lani sem aparat nastavil na avtomatsko, vse dal na stojalo in dobil 20-tinko s Sigmo, takoj za tem sem od kolega vzel isti Canon-ov objektiv in za isti prizor in iste nastavitve dobil 60-tinko in izostreno takoj! Sigmo sem dal nato prenastavit pa je bilo bolje, samo počasno ostrenje me je še vedno zafrkavalo!
Za časa filma sem imel Sigmo 70-200, ki je bila velikokrat na tleh pa je kar delala dolga leta brez problemov, da samo ne kritiziram!
 0   

Gregor Gomboc @George 18. Sep 2014, 09:54

Tudi jaz sem imel včasih Sigme. Kar nekaj.
In je sedaj ostala le še ena. In to ravno zaradi nezanesljivega ostrenja - v mojem primeru 70-200.
Tudi Canon ima katastrofalne primerje, a ko imaš enkrat dobrega preprosto delaš. Na 70-200/2,8 II preprosto izostriš in NIKOLI ne preverjaš ostrine. Lahko na slepo zaupaš da je ostro kjer mora biti!

Pa ne trdim da (nove) Sigme delajo slabo. Sigem zadnjih let ne poznam.

Ko sem napisal da nisem nič razumel sem mislil na izjave kot: "globinska ostrina je dobra samo ob dobri svetlobi".
 0   

porkoja @porkoja 18. Sep 2014, 18:58

Jaz sem se Sigma objektivov dolgo izogibal. V preteklosti sem imel 18-135, 18-200, 30 f/1.4, 17-50 f2.8 in razen prvih dveh, ki niti nista bogve kaj, sem imel z ostalimi precejšnje težave, tako, da sem se hitro znebil vseh Sigma objektivov. Vendar sem jih koristil na bodyjih tipa 400D in 40D.
Sedaj s 5D in 7D lahko rečem, da so občutki veliko boljši in je lepše ter lažje delati s Sigma objektivi. Tudi tej novi Sigma objektivi kot je npr. 50mm f1.4, delujejo na 5D vrhunsko. Hitro in točno, zelo malo primerov fotografij je, da bi bile zgrešene.
Tudi 70-200 f2.8 od Sigme na 5D in 7D deluje super. Tako, da jaz se počasi vračam nazaj na Sigma objektive. Tamronu sem že lep čas zvest in mi odlično služi, Canon objektivi kar jih imam, so mi tudi zelo v redu, ampak se mi zdi, da je Canon precej zaspal in si skoraj upam trditi, da je Sigma naredila veliko večji premik v zadnjih letih napram Canonu.
Po moji logiki in praksi, vse novejši bodyji tudi vse boljše komunicirajo z mnogimi objektivi. Se spomnim delovanja istih objektivov npr. na 40D in potem na 7D - dan in noč! Ali pa na 5D. Tisti objektivi, s katerimi sem na 40D komaj dosegal zadovoljivo ostrino in točen fokus, mi na 5D delujejo vrhunsko in šele sedaj cenim vrednost teh objektivov.
Pa tudi na bodyjih, ki omogočajo fino nastavljanje fokusa za vsak objektiv, je ta rizik, da kateri Sigma objektiv ne bi pravilno fokusiral, še sploh manjši in tudi lažje rešljiv. Tako, da tisti rek, da je boljše vlagati v objektive kakor v bodyje, drži ampak spet samo do neke mere. Ko imaš že precej zastarel body, je pametno premisliti o novejšem modelu s katerim dobiš takorekoč boljšo logiko in kompatibilnost z vse novejšimi objektivi.
 0   

SDF85 @coolman87 24. Jan 2017, 09:32

ima kdo Sigma fisheye 15mm ali 10mm? Kako se obnese?


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati