0   

komar89 @komar89 2. Sep 2014, 21:00

Canon potrdil nižanje cen na EF objektivih. Upajmo da sledi verižna reakcija še ostalih smile

http://www.dpreview.com/articles/4067187866/canon-confirms-price-drop-on-select-ef-lenses
 0   

luka567 @luka567 2. Sep 2014, 21:52

Samo kdaj se bo to zgodilo tudi pri nas, če sploh, glede na cene, ki jih imamo ..
 0   

RedRooster @RedRooster 19. Sep 2014, 12:44

Ja ovce je treba strič, mene so kar dobro; po mojem mnenju so na splošno cene objektivov za 50% vse previsoke; sedaj bodo pa znižali in prodali zaloge, zadaj pa že čakajo novi modeli! Canon 50mm 1,2 naj dajo po njihovi stroškovni ceni in vse bodo takoj prodali-ker ga ravno gledam zgoraj in menim, da je 1500eu(na začetku je bil 2200eu) navadna svinjarija, pa si mislite kar hoćete! Že pred 30 in več leti so imeli objektive z svetlobno vrednostjo pod 1 sedaj pa bo nekdo za boke (ali kako se že reče) ozadje odštel tak denar!
 0   

iztok @izo 19. Sep 2014, 13:31

k znižanju cen jih sili več ali manj le konkurenca oz neodvisni proizvajalci (sigma, tamron, cosina ipd), ker so začeli delat delat precej kvalitetne zadeve zadnje čase, seveda za manj denarja. To je ok, seveda pa kdo hitro da, dvakrat da, to je pri vsaki zadevi, ki šele pride ven, od telefonov dalje (ok, objektivi so mogoče malce drug področje, pa vendar)..

Objektivi z vrednostjo zaslonke okrog ali pod f/1 pa niso nikoli bili ravno poceni. npr leica f/0.95
http://www.bhphotovideo.com/c/product/586190-REG/Leica_11_602_50mm_f_0_95_Noctilux_M_Aspherical.html/c/product/#inpage:IN+STOCK?gclid=CjwKEAjwqO-gBRCEyp2Fufm0lBASJAAZrX-5xwtO_kU536VEplbXZO9s03iezNeJac9JBmT7lQHN2xoCufjw_wcB

pa recimo podatek za canonov f/0.95 objektiv za njihove takratno rangefinder 7 serijo:

About 19,000 of these lenses were made during the early 60′s to the early 70′s. Though I would wager that significantly less of them are around now. When this lens was released it was 57,000 yen, a massive amount of money at the time (almost a years salary apparently).
The price for this lens has tripled in the last few years, with the advent of the digital rangefinder, and it is only going to continue climbing. I would consider a lens like this to be an investment (much like the Noctilux f/1.2).

boke ni ne vem, kaj če se mene vpraša pri tem obejktivu, je pri leici bolje..

Podobno gre tudi za 50/1.2 objektive, to niso tako velike serije, optična zasnova zahteva večje in debelejše leče, kar najbrž predstavlja večji strošek ipd. Meni osebno predstavlja pri tej cenovni politiki problem to, da so objektiv recimo v zda (vsej recimo za canon) kr občutno cenejši napram evropi. Tukaj pa je sigurno še rezerve, ampak te stvari pa niso toliko vezane na tehniko, kolikor na čisto mednarodno tržne ekonomijo, ki se ne bo spremenilo tako hitro.
 0   

RedRooster @RedRooster 19. Sep 2014, 22:31

Se popolnoma z vsem strinjam! Tale tehnika je hudič, npr.rad bi imel Can50/1,2, čeprav ga ne rabim, rad bi imel tudi Sigmo SD1, čeprav nima nič razen Faveonskega srca! Komaj sem spacal pred leti denar za Canmark2 ampak zdaj je že mark3 in potem pogledam svoje fotke, ja hudič, večino kar sem posnel na film z Zenitom in Can100 imam lepo shranjeno, ker se mi zdi OK, vse digitalno pa razmetano po računalnikih in forumih in ne verjamem, da bo kdaj ugledalo luč sveta ! In potem potihem pomislim kakšen strup bi bil Canon s Faveonom, ki bi mu malo povečali ISO! Ja, ne bodo se zmenili:) Jaz pa sem nehal šparat, še par zoomov bom prodal:) in če zadanem na lotu bo tista Leica moja...kaj hočemo fotografija je tudi sanjarjenje in še marsikaj drugega!
 0   

porkoja @porkoja 20. Sep 2014, 08:47

Kaj so te oznake "Canmark2" in "Can100" ? Hočeš biti nekaj posebnega? Tako dvoumno se noben ne izraža, pa prebiram poleg tega še 2 domača in 6 tujih forumov kjer je osrednja tema fotografija.
 0   

RedRooster @RedRooster 20. Sep 2014, 22:09

Sorry, zelo malo sem po forumih, mislil sem Canon EOS 5D mark 2 in filmski Canon EOS 100, pa to nima veze, pač nisem pisal na široko, pa tudi že dolgo nisem več mlad zato se ravno nebi izražal na način LOL, OMG itd..., če si na to mislil! LP

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati