0   

sch @schurda 3. Sep 2014, 08:12

Pozdravljeni!

Gre za tale objektiv:
Tokina 100-300 f/4 (AT-X 340 AF II) - Nikon
http://www.lenstip.com/aparaty_image/1614_tokina_atx340.jpg

Problem je AF oz pošiljanje podatkov v body. Enkrat deluje, drugič ne. Kontakti so OK. Na D90 reši težavo nastavitev C4 (Monitor off delay) na 30 min, na D700 pa težava ostaja. Menda je čip nekompatibilen z novimi DSLR in ga je možno zamenjati.

Ali kdo morda ve, kje bi se dalo to napraviti za razumno ceno?

Hvala,
Uroš
 0   

porkoja @porkoja 3. Sep 2014, 13:09

Na uradnem servisu na Nizozemskem. Poštnina objektiva s priporočeno pošiljko kakor zahtevajo, te bo stalo nekje 20 ali več evrov, enako vrednost boš moral plačati, da ti ga oni pošljejo nazaj. Pri se bi ga bodo imeli vsaj 2 tedna in, če boš imel srečo, bo nazaj prispel kvalitetno popravljen.
V kolikor ne, reklamacijo sicer upoštevajo, ampak samo na delo. Ob teh cca. 40 evrov pošiljanja in prejemanja nazaj po pošti, boš bil vsekakor.
Izkušnje pišem iz prve roke. Imam Tokina objektiv, ki je bil že dvakrat pri njih na servisu in, če bom še kdaj kupil Tokina objektiv s katerim bom imel težave, bom rajši objektiv razbil kakor ga še kdaj pošiljal na tako slab in površen servis.
Upam pa, da mi ne bo več potrebno kupiti Tokina objektiva, saj po teh slabih izkušnjah z njimi, najprej pomislim kdo ga bo lahko servisiral.
S to menjavo čipa se jaz na tvojem mestu ne bi hecal okrog kakšnih samoukov ali tudi nepooblaščenih servisov.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati