0   

notko @notko 11. Sep 2014, 09:43

Ali ima kdo izkusnje s tem stativom?

http://www.amazon.de/dp/B00775N6QQ/ref=wl_it_dp_o_pd_nS_ttl?_encoding=UTF8&colid=1CTJ7CWNVFJ55&coliid=I22F6NPP8A9754

Zanimiva stvar, saj je zelo fleksibilen in kompakten.

Sam sem nedavno kupil Cullmanov 528 stativ in sem z njim zadovoljen, vendar seveda glava, ki je prisla gor ne zadovolji vec moje potrebe, saj ni kroglicna in tako se vedno matram, ko hocem kaksen motiv s kaksnega res tezjega kota uslikati. Sicer za to ni samo "kriva" glava, temvec tudi velikost stativa, saj neglede na to, da je mozno noge kar oring raztegniti je vcasih zelo tesko priti do tal, saj je potem razteg kar oring velik.

No pri zgornjem stativu je pa stvar res fleksibilna. Zraven pridejo se manjse noge in tako je potem slikanje pri tleh obcutno lazje.

Neglede na to koliko je ta stativ kompakten in fleksibilen, se po eni strani bojim, da pa ni kvaliteta ravno top. V kolikor bi bila kot pri Cullmanu bi potem slo za dobro stvar.

Zal po lokalnih trgovinah nisem najdel tega stativa za sprobat, tako da bi ga ze tam sprobal.

Prva velika slabost, ki bi me teoreticno odvrgla od nakupa je, da ko se namesca fotoaparat na stativ, da je na "sraufanje" in ni recimo kot pri Cullmanu das gor in samo zapnes. Tu recimo ni te fleksibilnosti, ki pa je res super.

Predlogi so dobrodosli tudi za kaksen drug stativ, s katerim bi resil zgoraj opisane tezave.
 0   

Aleš @lial 11. Sep 2014, 10:59

Če s tem "sraufanjem' misliš, da je treba aparat direktno priviti na glavo, se motiš.
Je pač nekoliko drugačna ploščica, kar ima lahko tudi svoje prednosti.
Sicer pa je očitno precej vsestransko uporaben stativ, kako kvalitetna je izdelava, pa žal ne vem.
 0   

notko @notko 11. Sep 2014, 11:04

Ne, da je treba aparat direktno priviti na glavo, ampak da ko das aparat (na katerem je ze ploscica gor) moras potem se rocno zategniti, ce me razumes?

Torej ni tistega sistema, da ko das aparat na glavo, da se takoj avtomatsko zaklene, ko ga dajes dol pa samo zatic potegnes in je ze aparat dol.

Ravno zaradi te vsestranske uporabe me zelo vlece k nakupu. Bom videl, ce je kje kaksna foto trgovina, da ga vsaj v zivo vidim.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati