0   

maja klemen @mskrbecz 22. Sep 2014, 20:56

pozdravljeni

rada bi fotoaparat, ki omogoča slikanje hitro premikajočih se predmetov, in to ne tako, da nastane samo zmazek. ker nimam pojma o fotoaparatih se obračam na vas, če bi mi znali katerega priporočiti.rada bi boljši fotoaparat, vendar ne potrebujem tistega najdražjega profesionalnega, vendar samo za domačo rabo.
 0   

notko @notko 22. Sep 2014, 21:32

Pozdravljena,

jah povej koliko si pripravjena odšteti, pa bomo mogoče lažje svetovali.
 0   

Ratter @Ratter 23. Sep 2014, 08:41

Šala? Provokacija?
 0   

Aleš @lial 23. Sep 2014, 09:47

troll
 0   

maja klemen @mskrbecz 23. Sep 2014, 20:22

Do nekje 500 eur bi dala za fotoaparat
 0   

grinhorn @grinhorn 24. Sep 2014, 07:04

Za hitro premikajoče objekte je najbolje pogledat DSLR variante...
Npr. Canon in Nikon imata dovolj DSLR aparatov s kit objektivom ki pridejo do 500€...
Canon 600D, 650D...
Nikon D3200, D5100, D5200...
Lahko se kupi tudi kaj rabljenega...
lp
 0   

Ratter @Ratter 24. Sep 2014, 08:59

Draga maja klemen.
Zmazane fotografije ne "dela" fotoaparat,ampak fotograf.
Ostre (nezmazane) fotografije lahko delaš že s fotoaparatom za 100€,
ampak moraš imeti določeno fotografsko znanje.
Če tega znanja nimaš in kolikor berem ga ti nimaš,ne boš delala ostrih fotografij.
Vsi fotoaparati,ki so do sedaj našteti,ti nič ne pomagajo,če ne veš kako z njimi ravnat.
Lahko daš tudi nekaj 1000€ za fotoaparat in bo fotografija vseeno zmazana.
Torej.Najprej osnovno fotografsko znanje,potem pa je vsak fotoaparat dovolj dober za domačo rabo.
Res pa je,da z dražjimi aparati lahko delaš v slabših svetlobnih pogojih.
Ampak spet,če nimaš znanja fotografiranja,bo fotografija zmazana.
Upam,da sem kaj pomagal.
 0   

andyz @andyz 24. Sep 2014, 16:37

Mislim, da si bo s tem bolj malo pomagala, čeprav gre točno za to, kar je napisal Ratter.
Škoda denarja, če ne veš, kako delati z aparatom. Telefon je v tem primeru povsem zadosti.
Ker pa si si izbrala takšno bolj zahtevno področje slikanja, pa je znanje še posebej pomembno, brez tega žal ne gre.
andyz
 0   

Anja88 @Anja88 26. Sep 2014, 17:15

No, ampak je pa razlika. Prej sem z Nikon D40 hitro premikajoče se objekte morala precej drugače fotografirat, že predhodno izostrit neko točko in čakat, pravi čas stisnit sprožilec, svetloba je morala biti ugodna, da sem lahko izbrala najhitrejši čas zakopla....Z 7100 je biiiistveno lažje. Ima mnogo več točk ostrenja, hitrejši zaklop in ko psi divjajo levo, desno, sem tja, hitri obrati-nema blema! Ostra fotka smile Ogromno je tudi v objektivu. Največ pa res v fotografu, ki zna izvabit iz aparata maximum. Res se moraš spoznat z aparatom in objektivom. Praksa, praksa. Pol je pa vedno boljše. Splača se tudi kaka delavnica, tečaj.
100% predanost...100% zagnanost...vmesne poti ni

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati