0   

ahiman @ahiman 26. Sep 2014, 18:05

Zdravo. Imam težave s omenjenim fotoaparatom. Najprej sem mislil, da je nekaj narobe s kartico. No naj naprej povem kaj je sploh narobe. Začelo se je tako da vsake toliko časa pri pregledu slik na fotoaparatu ne pokaže slike in napiše Cannot display this file. Če se pomanjša da je vidnih več slik na zaslonu pa kaže rdeč križec. Naj povem, da ko slikam in potem takoj pogledam mi slike odpre popolnoma normalno, če pa potem slikam naprej in je vmes fotoaparat ugasnjen in hočem slike zopet pogledati na zasloni se pojavi zgoraj omenjena napaka. Tako sem sklepal, da je nekaj narobe s kartico (ker je fotoaparat star 1 leto in 10 dni se mi je zdelo malo verjetno, da bi bilo lahko z njim kaj narobe, slik pa je narejenih cca. 10 000). Zato nesem kartico SanDisk 16gb pro, k beseničarju nazaj (ker sem jo tam tudi kupil dobil bon in sem ga tako pač izkoristil), da se pogleda kaj je narobe. Najprej tisti, ki je prevzemal ni bil toliko da bi uzeli še fotoaparat in to skupaj sprobali. Nato se prvo kot prvo niso držali napisanega roka za popravilo, katerega oni SAMI postavijo (ko sem mu to na koncu omenil, da bi pričakoval da se potem tega datuma tudi držijo, je bil odgovor, da je to samo informativno. Nato mu povem še zakaj, pol sploh dajejo datum do katerega bo zadeva opravljena če se ga potem ne držijo. Odgovor: TEGA NE BOM KOMENTIRAL. To sem mu na koncu rekel ker sem bil presenečen nad njihovim odnosom). Nato grem dons izkati kartico in nesem zraven še fotoaparat in da vzamejo to skupaj in se pogleda kje je napaka. Ugotovili so, da ni to nobena okvara kartice, in tako dalje, ok se strinjam je kartica uredu, potem rečem, da prec pokaže slike kasneje in in mi začne najedat kako prenašam slike pa kje formatiram in bla bla ( vem, da je fino formatirat kartico na fotoaparatu, kar sem tudi zmeraj delal. Potem mi reče, da je to pride zaradi tega ker se kartico da v računalnik in tako prenese slike in ne z kablom. Mu rečem (čisto vljudno), da slike prenašam vedno na enak način že eno leto in da teh težav ni. Potem on naredi slike v trgovini in reče, da DLSR zahteva večje tehnično znanje in, da s fotoaparatom ni nič narobe da je nekaj narobe z uporabnikom ( no nevem če jo lih odnos, tudi jaz nisem bil lih tiho nazaj, da me ima pa popolnega bedaka). Tudi rekel sem, da se bodo sedaj videle slike kasneje pa ne pa se mi je smejal tako kot celi čas in vedno poudarjal da je nekaj narobe z uporabnikom. No potem je rekel, da slike ne morejo kar tako izginjati in podobno, kar sem se strinjal in mu dodal, da sem ravno zaradi tega tudi prišel tja, da se ugotovi vzrok). No se opravičujem ker sem na dolgo in široko napisal kako in kaj je bilo ( moj namen je sicer bil naslednje vprašanje, vendar sem mogel napisati kakšen ne strokoven odnos imajo do strank). Sedaj me zanima, če se je tudi kakšnemu drugemu pojavlja podobna napak in kaj bi lahko bilo narobe in kam ga naj nesem na servis (sigurno nikoli več Beseničar!!!!!)
 0   

takumi @takumi 9. Nov 2014, 17:14

Daj ga na varstvo potrošnikov. Jaz, sicer v drugi stroki, nisem drugače dosegel ničesar. Sem jim v mailu omenil, da me ne jemljejo resno, ker sem za njih (da bi se na zadevo spoznal) očitno premlad. V 2 dneh so vse naredili še enkrat, pa tudi takrat ne tako kot treba, vendar je veliko bolje kot prvič, zato se mi ni dalo več zajebavat.
 0   

Miran @smukec 9. Nov 2014, 19:01

Citiram:
in kam ga naj nesem na servis (sigurno nikoli več Beseničar!!!!!)


Problem je v tem, da so edini pooblaščen servis v Sloveniji (kakor mi je znano) in da nas je imelo veliko podobne probleme z njihovim debilnim odnosom do strank in nestrokovnostjo. Za tega antipatičnega človeka za šalterjem je pa škoda izgubljat besed ...
 0   

Miran @smukec 9. Nov 2014, 19:03

takumi je napisal/a:
Daj ga na varstvo potrošnikov. Jaz, sicer v drugi stroki, nisem drugače dosegel ničesar. Sem jim v mailu omenil, da me ne jemljejo resno, ker sem za njih (da bi se na zadevo spoznal) očitno premlad. V 2 dneh so vse naredili še enkrat, pa tudi takrat ne tako kot treba, vendar je veliko bolje kot prvič, zato se mi ni dalo več zajebavat.


Ko pokličeš na zvezo potrošnikov Slovenije, ti povejo, da imajo z njimi ogromno problemov, pritožb in da se da bolj malo rešiti, ker imajo čuden in neprijazen odnos...
 0   

Mirko1 @Mirko1 10. Nov 2014, 19:15

Glede težave ne vem, vsekakor ni problem uporabnik.
Glede Beseničarja pa tole. Glede na to da zveza potrošnikov ne more nič je edini možni korak da se o problematiki obvesti zastopstvo za Nikon pri nas in naj oni pritisnejo na njega ali pa naj začnejo razmišljati o novem servisu. Pojav ni osamljen in če bi se vsi nezadovoljni uporabniki obrnili na Nikon bi mogoče kaj ratalo. Verjetno je vsaj Nikonu do pozitivne podobe podjetja če že Beseničarju ni. Lahko se jim napiše da njihov uradni servis meče slabo luč na celoten ugled podjetja v Sloveniji, kar sploh ni daleč od resnice, in naj ukrepajo. Prihajajoči Nikonovi dnevi so morebiti prva taka priložnost.
Lahko se sestavi peticijo ki jo podpišejo vsi nezadovoljni uporabniki, se jo objavi na tej strani in še na kateri drugi in se potem Nikonu pošlje 2000 podpisov z zgodbami/obrazložitvijo. Zveza potrošnikov ne bo naredila nilč namesto nas, uporabniki/kupci so/smo tisti, ki lahko kaj naredimo, samo skupaj se je treba vzeti.
 0   

Miran @smukec 10. Nov 2014, 21:45

Takoj podpišem in verjetno še marsikdo drug.
 0   

Srečko @sreckoo 12. Nov 2014, 00:02

Če še zadeve nisi rešil, mogoče lahko probaš inštalirati/reinštalirati zadnji firmware, če bo kaj pomagalo.

Drugače glede Beseničarja sem tudi sam že imel probleme kakih 10 let nazaj, ko sem nesel na servis (v garancijskem roku) takrat kompaktni digitalni aparat, ker je imel senzor neko "packo". Če se dobro spomnem je bilo takrat zakonsko, da bi morali zadevo urediti v roku 40 dni. Klicali, da je zadeva popravljena, so me praktično zadnji dan. Ob prevzemu sem probal narediti par testnih fotografij in ugotovim, da niso popravili nič. Na ta način so si potem spet pridobili dodatni cikel 40 dni, ker so me tretirali, kot da sem prišel kdaj drugič nazaj. Mislim, da so mi celo razlagali, da morajo poslati aparat v tujino, zato naj bi trajalo toliko časa. Zadevo so sicer na koncu uredili, vendar pustili slab vtis.
 0   

komar89 @komar89 12. Nov 2014, 09:38

Dober trgovec ni tisti ki ima najnižje cene, ampak tisti z najboljšim servisom.
šank, drš me, jst te bom spustu...


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati