Torej kolega ima Canon 24-70 2.8 prvo verzijo in ko mi ga je posodil sem videl, da fotke niso ostre pri 2.8 niti pri 3.2, 4 ali celo 5,6 Deluje mi kot bi vedno fotkal recimo z 1/30 iz roke ( stresene fotke ) to deluje recimo tudi pri 1/125 v studiu s fleši. Zato sem mu dejal, da ima lahko objektiv premanjene leče ali kaj podobnega. Ima morda kdo kakšne podobne izkušnje in kje bi se dalo to popravti oz. kakšna je cena?
Problem ni body, ampak objektiv. Sem imel pred leti enakega s podobno izkušnjo.
No, ni bilo ravno tako hudo, ampak, ko sem dobil 24-105, je bilo pa očitno bolje. Najbrž so tudi zato dali ven varianto objektiva II.
Problem pri meni je ta, da nimam občutka kakšna ostina bi morala biti (glede na to, da so govorili, da so 24-70 ostri objektivi ) ker vse primerjam z Canon 135mm in pri tem je res ostrina da reže Bo poklical na servis in povprašal kaj bi bilo lahko narobe. Če pa ima kdo od članov 24-70 2.8 prvo verzijo bi ga prosil, da naredi en test na 70mm 2.8 center fotke 100% crop in pa na 50mm ter 35mm.
Kako ne veš? Primerjava mora biti ostra fotografija. Če imaš ostrega samo 135mm, potem pojdi v trgovino, pa naj ti posodijo recimo 24-70 L II, ali pa 24-105 L, pa boš takoj videl.
Je pa na splošno znano, da so nekateri primerki starega 24-70 lahko precej mehki.