0   

Matej @Touli 21. Nov 2014, 09:46

Lep pozdrav vsem skupaj.  

Prosil vas bi za nasvet, in sicer bi želel v bližnji prihodnosti kupiti nov fotoaparat.

Trenutno še zmeraj uporabljam Nikon D300 in objektiva Nikon 17-55 / 2.8 in 70-200 / 2.8. 

Ker sem popotnik in potopise iz svojih potovanj predstavljam po vsej Slovenji in s tem tudi nekaj zaslužim in ker po resnici povedano D300 v Sloveniji sploh ne uporabljam več (le še 1x na leto na daljšem potovanju), resno razmišljam o nakupu nove opreme. Že na potovanjih se mi dogaja da dostikrat ne uporabim objektiva 70-200; predno ga zamenjam, gre motiv že mimo, ob sebi pa objektiva ne nosim in je ponavadi kar v nahrbtniku). Po resnici povedano se mi vse te opreme ne da več nositi na potovanjih in tudi po Sloveniji ne.

Kupil bi manjši fotoaparat z zamenljivimi objektivi, in sicer gledam med: 

Fuji x T-1 - ni full frame, a ima kar nekaj dobrih objektivov ... 

Sony a7 - full frame in zelo malo dodatnih objektivov ...

Nikon 1 V3 - full frame, a mislim, da je malo dodatnih objektivov ...

Pomembno mi je, da je fotoaparat majhen in lahek (nošenje na potovanjih) ter da dela odlične fotografije (barva in ostrina), z dvema dodatnima objektivoma pa bi pokril panoramo in zoom oz. bi nadomestil 17-55 in 70-200. 

Za kakršnokoli pomoč oz. nasvet bi se priporočal. Hvala vam že vnaprej in lp, Matej
 0   

Miran @miran_a 21. Nov 2014, 12:39

Če imaš pet ali šest jurjev viška, kupiš Sony A7 ali A7R ali A7 II z objektivi 16-35/4, 24-70/4 in 70-200/4 in imaš dovolj za nekaj časa. Če ne, pa Fujija z ekvivalentnimi objektivi. Nikon pa ni fullframe, ampak ima 2.7x crop faktor.
 0   

Gregor Gomboc @George 23. Nov 2014, 10:54

S Sonyjem nekako neboš zares zmanjšal obsega in okornosti opreme.

Malo poglej med Panasonic aparati. Npr. DMC GM5. Tukaj pa bo oprema zares volumensko optimirana.

http://camerasize.com/compare/#570,487

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati