Lep pozdrav vsem skupaj.
Prosil vas bi za nasvet, in sicer bi želel v bližnji prihodnosti kupiti nov fotoaparat.
Trenutno še zmeraj uporabljam Nikon D300 in objektiva Nikon 17-55 / 2.8 in 70-200 / 2.8.
Ker sem popotnik in potopise iz svojih potovanj predstavljam po vsej Slovenji in s tem tudi nekaj zaslužim in ker po resnici povedano D300 v Sloveniji sploh ne uporabljam več (le še 1x na leto na daljšem potovanju), resno razmišljam o nakupu nove opreme. Že na potovanjih se mi dogaja da dostikrat ne uporabim objektiva 70-200; predno ga zamenjam, gre motiv že mimo, ob sebi pa objektiva ne nosim in je ponavadi kar v nahrbtniku). Po resnici povedano se mi vse te opreme ne da več nositi na potovanjih in tudi po Sloveniji ne.
Kupil bi manjši fotoaparat z zamenljivimi objektivi, in sicer gledam med:
Fuji x T-1 - ni full frame, a ima kar nekaj dobrih objektivov ...
Sony a7 - full frame in zelo malo dodatnih objektivov ...
Nikon 1 V3 - full frame, a mislim, da je malo dodatnih objektivov ...
Pomembno mi je, da je fotoaparat majhen in lahek (nošenje na potovanjih) ter da dela odlične fotografije (barva in ostrina), z dvema dodatnima objektivoma pa bi pokril panoramo in zoom oz. bi nadomestil 17-55 in 70-200.
Za kakršnokoli pomoč oz. nasvet bi se priporočal. Hvala vam že vnaprej in lp, Matej