0   

Simon @S1m0n 21. Dec 2014, 23:14

Danes sem opazil, da je v lokalnem tiskanem mediju (občinsko glasilo) objavljena moja fotografija.
Za objavo fotografije me nihče nič ni vprašal (bi privolil brez komplikacij), gre za fotografijo zgradbe v občini, ki sem jo objavil na spletu (portalu Panoramio) pravila portala prepovedujejo uporabo fotografije v druge namene ali kopiranje le-te.

Kako naj ukrepam? Naj zaprosim za pisno opravičilo? Ker naredim kar veliko fotografij po občini (za osebno zbirko) upam, da se ne pojavi še kakšna brez moje privolitve.

HVala.
 0   

Aleš @lial 22. Dec 2014, 07:52

Če si 100% prepričan, da gre za tvojo fotografijo, jih pokliči in povej da pričakuješ v naslednji številki objavo popravka z navedbo avtorja fotografije.
 0   

stm @stm 22. Dec 2014, 07:58

Poizkusi se dogovoriti z njimi za sodelovanje v naslednjih številkah (za plačilo).
 0   

Simon @S1m0n 22. Dec 2014, 10:28

Ne rabim nobenega plačila, te fotografije lahko gre vsak sam naredit po občini so večinoma zgradbe/arhitektura in s tem nič posebnega. Najbolj me je nasmejalo, da je uporabljena fotografija stara 5 let in niso imeli niti časa slikat zgradbo v takšnem stanju kot je sedaj. Še bolj smešno je da je ta zgradba vidna od občinske in oddaljena le kakšnih 100m smile
 0   

Simon @S1m0n 27. Dec 2014, 17:12

EDIT: Odgovor še vedno pričakujem zaenkrat še nič s strani Občine. Ne preko telefona ali elektronske pošte!
 0   

Miroslav Ašanin @skyrim 27. Dec 2014, 17:51

sej dvomem da bojo kej odgovoril zdej se jo neumne nardil,pomoje da bi moral osebno do njih pridet
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 27. Dec 2014, 18:13

Težko verjamem, da ti bodo sedaj med prazniki odgovorili. Počakaj teden po Novem letu, pa jih pokliči.
 0   

komar89 @komar89 27. Dec 2014, 20:13

Najbolje da jih tožiš za psihične bolečine...hec. Če ni to tvoj poklic, bodi vesel da je tvoja fotka vsaj nekje objavljena smile
šank, drš me, jst te bom spustu...
 2   

Jernej Lasič @Sviri 27. Dec 2014, 20:21

komar89 je napisal/a:
Če ni to tvoj poklic, bodi vesel da je tvoja fotka vsaj nekje objavljena smile

To je pa najbolj blesavo razmišljanje.
Zahvala: Mirko1, saintek
 0   

Damir Galic @korenje 28. Dec 2014, 18:59

pošlji e-mail pa zahtevaj 100€.
nikon d750

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati