Danes sem opazil, da je v lokalnem tiskanem mediju (občinsko glasilo) objavljena moja fotografija.
Za objavo fotografije me nihče nič ni vprašal (bi privolil brez komplikacij), gre za fotografijo zgradbe v občini, ki sem jo objavil na spletu (portalu Panoramio) pravila portala prepovedujejo uporabo fotografije v druge namene ali kopiranje le-te.
Kako naj ukrepam? Naj zaprosim za pisno opravičilo? Ker naredim kar veliko fotografij po občini (za osebno zbirko) upam, da se ne pojavi še kakšna brez moje privolitve.
Če si 100% prepričan, da gre za tvojo fotografijo, jih pokliči in povej da pričakuješ v naslednji številki objavo popravka z navedbo avtorja fotografije.
Ne rabim nobenega plačila, te fotografije lahko gre vsak sam naredit po občini so večinoma zgradbe/arhitektura in s tem nič posebnega. Najbolj me je nasmejalo, da je uporabljena fotografija stara 5 let in niso imeli niti časa slikat zgradbo v takšnem stanju kot je sedaj. Še bolj smešno je da je ta zgradba vidna od občinske in oddaljena le kakšnih 100m