1   

Matej Štegar @mstegar 23. Jan 2015, 20:43

Pozdravljeni

Že nekaj časa opazujem ta program za Nikon fotoaparate Nik color pro 3 ali 4 ,zgleda odličen program za obdelavo fotografij. Na Partisu sem gledal in imajo samo demo verzijo za 15 dni. program je plačljiv. Bi gdo vedel kje bi ga lahko kupil in koliko stane ter če ima gdo izkušnje z tem programom?

http://www.hdrshooter.com/reviews/nik-color-efex-pro-review/

Hvala že vnaprej
Zahvala: kekec46
 0   

Denis Zelnik @Zelnik 24. Jan 2015, 00:38

Program oz. plugin za Photoshop ni samo za nikon aparate! Mislim, da so ga res razvili inženirji od Nikona vendar ga je kupil Google (2-3 leta nazaj).
Kupiš ga lahko na https://www.google.com/nikcollection/products/color-efex-pro/.

Jaz sem ga sprva imel piratsko, pol pa sem ga kupil za cca. 70EUR, ker so na creativelive.com imeli popust. Je dober program, čeprav ga zadnje čase ne uporabljam dosti. Bolj sem se navadil za Alien skin Exsposure!
 0   

Matej Štegar @mstegar 24. Jan 2015, 11:25

Aha sem sprva mislil da je namenjen za Nikone. Škoda da se ne da potegnit z neta,70 eurov je res veliko. Tudi Alien skin Exsposure program je dokaj zanimiv,vendar me bolj zanima Nik color 4. Zakaj si si potem kupil program če si ga že prej potegnil piratsko,verjetno ni ponujal vseh stvari ali pač?
 0   

Jernej Lasič @Sviri 25. Jan 2015, 16:06

70eur niti ni veliko.
Vse se dobi na netu.
Krotim fotone. Kako? Poglej na [url=www.foto-lasic.com]www.foto-lasic.com[/url]
 0   

Matej Štegar @mstegar 26. Jan 2015, 19:58

Sem si dol potegnil brezplačni program Capture NX-D. Prvi vtis zadovoljiv,ampak k oslike pretvorim z RAW-NEW v JPG se kvaliteta slik poslabša ,niso več ostre,kot sem jih obdelal prej v tem programu. V čem je tu fora,potemtakem nima smisla obdelovat slike saj se nič ne spremeni.
 0   

BERLY @BERLY 27. Jan 2015, 11:30

To je samostojni program ali je dodatek za PS CC in Lightroom?
Kako pa sploh sliko odpreš v tem programu?
 0   

Aleš @lial 27. Jan 2015, 11:45

Za večino pretvornikov iz RAW v jpg velja, da so za neizkušene uporabnike lahko škodljivi.
Končni rezultat, ki ga naredi programje v novejših aparatih je za nepoznavalce osnovnih in nekoliko naprednejših funkcij pretvornika iz RAW (NEF), največkrat boljši.
Priporočam nekoliko učenja, kakšno vodeno predlogo (tutorial) ali literaturo, lahko tudi youtube.
 0   

Matej Štegar @mstegar 28. Jan 2015, 08:58

@berly to je samostojen program je pa to brezplačna različica podobna Capture NX-D 2. Slike sem naprej naložil v priloženem programu ,ki sem ga dobil ob nakupu Nikon D7100 View NX 2 potem pa uvozil v ta program Capture.
Nekaj sem gledal na internetu ,vendar to nima neke veze ,če sem sliko v tem programu izostril in kasneje pretvoril v jpg in shranil bi morala taka tudi bit,vendar je slika ista. Ne vem bom še malo počekiral.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati