0   

rantlo @rantlo 27. Jan 2015, 14:29

Naletel sem na popolno aroganco Nikon Slovenije, kjer mi nihče noče posredovati informacije, kdaj bo omenjeni aparat v popravljeni verziji na voljo v slovenskih trgovinah.

V nekaterih trgovinah imajo še na razpolago kakšen omenjeni fotoaparat, ki pa je na seznamu tistih, ki potrebujejo popravilo.

Sprašujem se, če je sploh smiselno čakati na omenjeni aparat, ali je boljše zaviti h konkurenci, ki takšnih težav z dobavo ali kvaliteto nima.
 0   

Andrej @fotokaj 27. Jan 2015, 18:04

Nihče ti NOČE povedati, kdaj bo aparat znova v prodaji?

Pa ... misliš, da je možno, da tega podatka v tem trenutku še ne vedo?

Kakšna je oz. bo razlika med D750, ki bo kupljen "popravljen" in tistim D750, ki ga lahko daš v garancijsko popravilo (če je to potrebno)?

Kateri D-SLR pri "konkurenci" bi pa vzel? Ker če ti zadostuje 6D, ne rabiš D750 in lahko vzameš D610, če imaš denar za 5D MkIII, me pa zanima, zakaj že tako ali tako ne vzameš D810?

Prav isto "težavo s kvaliteto" kot D750 ima tudi konkurenca, in to ne aparat za 2, pač pa 1D X za 6 jurjev. Poleg v ceni je razlika še v tem, da Nikon to težavo odpravlja, Canon jo je pa zamolčal.

http://www.dpreview.com/reviews/nikon-d750/9

Canon v smislu konkurence omenjam zato, ker govoriš o D-SLR fotoaparatu FF/FX formata, Canon je pa v tem trenutku poleg Nikona edini, ki proizvaja D-SLR fotoaparate tega formata.
Prepričan sem, da boš odgovore na svoja vprašanja dobil z odgovori na moja vprašanja.
 0   

Tomo @vtomo 27. Jan 2015, 18:19

Samo iz radovednosti...
Kaj pa pomeni to popolna aroganca?
 0   

Aleš @lial 27. Jan 2015, 18:28

trol
 0   

Damir Galic @korenje 28. Jan 2015, 00:38

mogoče je mislil "ignoranco". ali pa še ne ve kaj je mislil.
nikon d750
 0   

rantlo @rantlo 28. Jan 2015, 08:50

Aroganca je to, da ti nihče iz Nikona ne odpiše, kdaj bo omenjeni aparat na voljo. Odgovor sem vseeno dobil.

Odgovor:
žal na tehnični podpori nimamo vpogleda na aktivnosti prodajalcev. Lahko da je trenutna situacija povezana z nedavno objavo o napaki na tem modelu, ni pa nujno.
Prosim obrnite se na katerega izmed Nikon trgovcev.

Ko pa postavim vprašanje trgovcu, pa ne vedo kdaj bo aparat dobavljiv.


Big bang trgovina ima dva aparata nikon D750, ki potrebujeta popravilo. Moje mnenje pa je, da moram za to ceno dobiti brezhiben aparat.

Lp,
 0   

rantlo @rantlo 28. Jan 2015, 09:14

Nikon 610 je zagotovo boljši kot Canon 6d,
http://snapsort.com/compare/Canon-EOS-6D-vs-Nikon-D610

Nikon d750 je tudi boljši, kot Nikon d610 (ki je na zalogi, ima odpravljene napake, ki jih je imel nikon d600) - pa tudi razlika v ceni med njima je premajhna.
 0   

Andrej @fotokaj 28. Jan 2015, 10:47

rantlo je napisal/a:
Aroganca je to, da ti nihče iz Nikona ne odpiše, kdaj bo omenjeni aparat na voljo. Odgovor sem vseeno dobil.

Torej; odgovor si dobil in to, da v njem ni bilo informacije, ki si jo iskal, je po tvojem "popolna aroganca"?

rantlo je napisal/a:
Sprašujem se, če je sploh smiselno čakati na omenjeni aparat, ...

To veš samo ti; če hočeš imeti D750, boš počakal, če ti je vseeno kateri aparat boš imel, pa kupi nekaj drugega.

rantlo je napisal/a:
... ali je boljše zaviti h konkurenci, ki takšnih težav z dobavo ali kvaliteto nima.

Še vedno nisi odgovoril, kaj pa gledaš pri konkurenci, kaj bi pa kupil? Da konkurenca nima težav s "kvaliteto" pa preprosto ni res, to lahko vidiš zgoraj.

V bistvu nas sprašuješ, kaj si želiš in zraven po nepotrebnem dramatiziraš. Skoraj tako, kot moja punca; niti ne ve, kaj bi, važno da teži.
 0   

Miha Fabijan @skopusnik 28. Jan 2015, 11:03

Ta odgovor sem dobil od uradnega serviserja, Beseničar:
Pozdravljeni,
Popravila Nikonov D750 se bodo opravljala v našem servisu.
Ker še čakamo material za popravila in točna navodila, smo vas vpisali na čakalni seznam in takoj ko bomo imeli vse pripravljeno, vas pokličemo. Prosim posredujte nam tudi vašo kontaktno telefonsko številko.
Lep pozdrav in hvala za razumevanje,

Jaz tega problema še nisem opazil.
Kdor kasneje zavira, je dalj časa hiter! smile
 0   

rantlo @rantlo 28. Jan 2015, 12:55

V bistvu nas sprašuješ, kaj si želiš in zraven po nepotrebnem dramatiziraš. Skoraj tako, kot moja punca; niti ne ve, kaj bi, važno da teži.[/quote]

Zelo dobro vem, kaj hočem, kaj bi ti naredil, če bi ostal brez fotoaparata (višja sila - prejšnji fotoaparat so mi ukradli) in ti nihče ne bi vedel odgovoriti, kdaj boš lahko kupil fotoaparat Nikon D750. Bi mogoče čakal mesec, dva ali celo pol leta. Ali bi manj kompliciral, kot jaz in vzel kakšen drug model, ki je enakovreden temu. Žal sam ne najdem enakovrednega modela.


Lep pozdrav,
 0   

Janez Pelko @Wartburg 28. Jan 2015, 13:26

Ma kupi si za ta čas enega rabljenega D700, ki ga po nakupu D750 potem prodaš za (skoraj) enak denar.
 0   

Andrej @fotokaj 28. Jan 2015, 14:11

rantlo je napisal/a:
... kaj bi ti naredil, če bi ostal brez fotoaparata ... in ti nihče ne bi vedel odgovoriti, kdaj boš lahko kupil fotoaparat Nikon D750. Bi mogoče čakal mesec, dva ali celo pol leta. Ali bi manj kompliciral ...


S fotografijo se poklicno ukvarjam zadnjih 11 let. Premalo zaslužim, da bi toliko kompliciral - če fotoaparat RABIŠ, greš v štacuno in ga kupiš. Če nimajo točno tega, kot ga želiš, kupiš rabljenega s primerljivo kakovostjo slike in ga, ko trgovci dobijo želen model, brez izgube denarja odprodaš naprej. Tako preprosto je.

Kolikor poznam sebe, bi enostavno šel v Big Bang in kupil, kar imajo ter šel delat. Ker pazi, aparatom ne padajo stran bajoneti, OK? Napaka je v praksi izjemno redko opažena in dejansko aparatom ne fali nič. Kadar jaz aparat RABIM, se ne ukvarjam z napakami, za katere obstaja 0,3% šanse, da jo bom sploh opazil, povrh vsega imam pa kot vsak drug odgovoren poklicni fotograf še drugi body in sem glede preskrbljenosti z aparati povsem miren.

Če fotoaparata ne RABIŠ, pač pa si ga zgolj ŽELIŠ, čakaš. Tako preprosto je.

Pa malo uporabi glavo; se ti dejansko zdi možno, da se D750 ne bo prodajal še kar naslednjega pol leta? Saj nam je vsem bolj ali manj jasno, da se bo zadeva razpletla v prihodnjih tednih, v tem trenutku pač še ni točnega datuma, c'mon, resno - NE DRAMATIZIRAJ.
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 29. Jan 2015, 06:37

Temo zapiram, ker njen avtor na lastno željo ni več član foruma.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati