0   

Ime Priimek @MihaMiha 5. Feb 2015, 20:38

Pozdravljeni!

Kupujem še dodatno bliskavico poleg trenutne Metz 50AF-1 za Canon 60D. In pa seveda wireless trigger, verjetno takega: http://www.ebay.com/itm/WANSEN-PT-16-16-Channels-Wireless-Flash-Trigger-2Receivers-Yongnuo-Canon-Nikon-/220920431879?pt=Camera_Flash_Accessories&hash=item336fe24507
(vem da ni TTL, kar mi je ok)

Zdaj pa mi nekaj ni jasno. Razumem da lahko povežem obe zunanji bliskavici s triggerjem, če obe bliskavici uporabljam ločeno od DSLRja. Transmitterja dam na bliskavici, receiver na DSLR.
Ampak, kako pa postavim sistem, če želim imeti en flash na DSLRju (po možnosti v TTLju) in drugega ločeno preko triggerja. Namreč ta receiver za na DSLR nima placa na bi nanj dal še bliskavico. Obstajo kakšni Receiverji, ki imajo na vrhu še shoe za bliskavico.

Zdej pa še podvprašanje: Če bi imel tak receiver, na katerega dam lahko čez na DSLRju še bliskavico in ta receiver nima TTL podpore, v kakšnem načinu potem deluje ta bliskavica na DSLRju (oz. na receiverju na DSLRju)? Na TTL vseeno ali na manual? Upam da razumete.

Bi pa kar najcenejšo varianto, če se da. TTLja ne rabim.
 0   

Ime Priimek @MihaMiha 5. Feb 2015, 21:05

Tule sem našel en izdelek, kjer ne piše da ima receiver in transmitter, ampak transceiver, kar je očitno obojestransko. Če bi imel tri take škatlice bi terj bil problem rešen?
http://www.amazon.co.uk/Yongnuo-RF-603-C1-Wireless-Transceiver/dp/B00A4SKQFC/ref=pd_sim_sbs_ce_4?ie=UTF8&refRID=1NKZDZPGP4Z5B2ZRVZQK
 0   

Denis Zelnik @Zelnik 5. Feb 2015, 21:06

Obstajajo reciverji z ki imajo zgoraj in spodaj hotshoe, vendar nimajo vsi TTL through the shoe. Nekateri imajo možnost povezave čez "Flash Sync Cables" (npr. Pocketwizard).

Citiram:
Zdej pa še podvprašanje: Če bi imel tak receiver, na katerega dam lahko čez na DSLRju še bliskavico in ta receiver nima TTL podpore, v kakšnem načinu potem deluje ta bliskavica na DSLRju (oz. na receiverju na DSLRju)? Na TTL vseeno ali na manual? Upam da razumete.

Če boš imel Flash na bodyu in povezan z triggerjem ki nima TTL podpore, bo ta delal samo v manual načinu.
Primer takega triggerja je yongnuo 603 ii (25EUR na amazonu)

Z temi reciverji paše yongnuo n560 III, ki ima že vgrajen reciver v samem flashu. Je pa to manualni fles in sploh nima opcije TTL.
 0   

Ime Priimek @MihaMiha 5. Feb 2015, 21:30

aha, zdaj če prav razumem, kolikor sem vse prebral in preiskal:
Obstajajo tri vrste škatlic:
- receiver (za na flash) (ta zgoraj nima čevlja, ali pač tudi lahko?)
- transmitter (za na body) (čevelj zgoraj in spodaj)
- transceiver (za na body in flash, dela obojesmerno) (čevelj spodaj in zgoraj)

Zdej pa kombinacije:

1.: Če imam 2 flasha ločeno od bodija, lahko dam na oba flasha transmitterja in receiver na body . S tem setom 1 receiver in 2 transmitterja ne morem skombinirati, da bi uporabljal en flash na bodiju in en s transmitterjem posebej, kajne? transmitterja ne morem dati na body in nanj flashja, kajne?
http://www.amazon.co.uk/XCSOURCE-Channel-Wireless-Trigger-Receiver/dp/B009WKROPS/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1423167751&sr=8-1&keywords=flash+transmitter

2.: Če pa kupim ta komplet dveh transceiverjev, mi manjka ena škatlica da bi lahko uporabil oba flasha ločeno od bodyja, kajne? Ena škatlica mora vedno biti na bodyju?
http://www.amazon.co.uk/verygood4u-Yongnuo-C1-Wireless-Transceiver/dp/B00JMUWHT6/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1423167461&sr=8-3&keywords=transceiver+flash
Ali ima Canon 60D kaj vgrajenega da ne rabi zunanje škatlice? Tu bi pol rabil komplet treh transceiverjev, kar bi mi poklivalo vse možnosti z dvema flashoma (oba ločeno od bodyja ali en na bodyju in drug posebej?): http://www.amazon.co.uk/YONGNUO-RF-603-Wireless-Trigger-Transceive/dp/B00N8GSSG6/ref=sr_1_21?s=electronics&ie=UTF8&qid=1423168326&sr=1-21&keywords=yongnuo+rf-603+ii
 0   

Denis Zelnik @Zelnik 5. Feb 2015, 21:47

Ja manjka ti ena trigger pri drugem primeru (na bodyu je vedno trigger). Edino če kupiš yongnuo n560 III, kateri ima že vgrajen reciver.

Tistih prvih trigerjev pa jaz nebi spoh gledal.

Poglej na http://flashhavoc.com/ še za kakšne druge opcije, ker nisem na tekočem z vsemi.
 0   

Ime Priimek @MihaMiha 5. Feb 2015, 22:01

Ok, torej najbolj zihr da kupim tole: 3x Yongnuo-RF-603C-II Transceiver
http://www.ebay.com/itm/Yongnuo-RF-603C-II-RF-603-II-C3-wireless-flash-trigger-3PCS-for-Canon-Camera-/151235777885?pt=UK_Photography_DigitalCamAccess_RL&hash=item23365ad55d

Ker ta fleš ki ga imam sedaj (Metz 50 Af-1) predvidevam da nima vgrajenega receiverja, tisti ki ga bom še kupil, pa bo verjetno tudi bolj poceni, brez bombončkov.

Je to to? smile

Hvala za pomoč!
 0   

Denis Zelnik @Zelnik 5. Feb 2015, 22:49

Ja saj zato sem ti priporočal Yongnuo YN-560 Mark III, ki je res poceni + odpade ti tretji trigger. Ceneje ne boš dobil!
Računaj tudi da ti trigerji malo dvignejo fleš in se pri kakih dežnikih pozna, da ne sporži v sredino.


http://www.amazon.de/gp/offer-listing/B00DOR8J2W/ref=dp_olp_new?ie=UTF8&condition=new
 0   

Ime Priimek @MihaMiha 6. Feb 2015, 11:03

ps. Poznate kakšne triggerje, ki omogočajo TTL pass through hotshoe, torej podporo TTLja v primeru da imaš na bodyju transceiver, na njem pa flash. Če je dodaten ločen flash brez TTLja me ne moti, ampak ta ki bi bil na bodyju, bi bilo pa fajn da ima TTL prehod.
ob pogoju seveda da ni bistveno dražji od tega Yongnuo RF603CII.
 0   

Ime Priimek @MihaMiha 5. Mar 2015, 12:25

Zelnik je napisal/a:
Ja saj zato sem ti priporočal Yongnuo YN-560 Mark III, ki je res poceni + odpade ti tretji trigger. Ceneje ne boš dobil!
Računaj tudi da ti trigerji malo dvignejo fleš in se pri kakih dežnikih pozna, da ne sporži v sredino.


http://www.amazon.de/gp/offer-listing/B00DOR8J2W/ref=dp_olp_new?ie=UTF8&condition=new


Hej, sem se sedaj spet malo lotil iskanja objektivov in ugotovil, da flash triggerja sploh ne bom rabil. Moja trenutna bliskavica Metz 50AF-1 že ima wireless povezavo s TTL slave podporo. (jo imam že tri leta in šele zdajle ugotovoil). Če želim imeti še en flash pa kupim le še kak flash, ki tudi že ima TTL in wireless podporo.
Npr: http://www.amazon.co.uk/Neewer-Wireless-Control~-Speedlite-NW982C-II/dp/B00QTJSPNU/ref=cm_cd_al_qh_dp_t

Sedaj pa me le še nekaj zanima. Ta Metz 50AF-1, kolikor se ugotovil pravilno, podpira samo Wireless Slave mode. Torej jo lahko uporabim le, če imam vklopljen še flash na bodiju (vgrajen flash). Torej da bliskneta oba flasha. NA tej točki mi ni uspelo naštimati, da bi flešnil le Metz preko wireless. Mora flešniti tudi vgrajen flash.

Sedaj če kupim še en podoben flash in bom želel imeti oba brezžično in s TTL funkcijo, bom moral imeti vedno vklopnjeno tudi primarno vgrajeno bliskavico na bodiju?

Ali obstajajo tudi Flashi s TTL wireless master funkcijo, ki so podobno poceni? (do 60eur)

ps. še ena nejasnot glede opisov na amazonu. Če piše, da ima flash TTL podporo in wireless podporo, bo TTL deloval tudi preko wireless ali le v situacijah, ko bo direkt na bodyju?

Če prav razumem, sedaj potrebujem le še en TTL wireless master flash, da bom lahko 2 flasha ločeno uporabljal od bodyja brez dodatnih triggerjev in vklopljene bliskavice na bodyju?
Če pa bi imel le dva cenejša slave flasha z wireless opcijo, pa mora v vsakem primeru bliskniti tudi vgrajena bliskavica na bodyju? Canon 60D ima namreč Wireless flash control, ampak a mora tudi bliskniti?


Hvala za pomoč smile


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati