0   

Marko Trifkovič @Trifko 16. Feb 2015, 18:39

zanima me vaše mnenje kater aparat bi izbrali za fotografiranje: portreti, narava, potovanja, izbrati full frame ali aps-c?
 0   

andrazh @andrazh 16. Feb 2015, 20:27

7dii je samo hitrejsi od 6D. Pri nastetih motivih ne rabis hitrega fotoparata. Torej 6D.
 0   

tone sekne @tonccy 17. Feb 2015, 07:48

6D vedno in za vse. Tudi šport. Če se na šport spoznaš, itak ne rabiš več kot nekaj slikc/sekundo.
 0   

Jernej Lasič @Sviri 17. Feb 2015, 10:11

A to, da je en full-frame, drug pa crop pa nobenga ne zanima?
Na prvega pašejo vsi objektivi, na drugega samo nekateri. Tudi to je potrebno vzet v razmislek, pred nakupom.

Argument o 6D in športu je pa precej mimo. Šport lahko fotkaš tudi s kompaktom, s telefonom ali pa s fotoaparatom za enkratno uporabo. Ampak nekateri aparati so bolj primerni za fotkanje športa kot drugi... tako je 7d mark ii nedvomno bolj primeren kot 6D. Niso vse le "slikce" na sekundo...
Krotim fotone. Kako? Poglej na [url=www.foto-lasic.com]www.foto-lasic.com[/url]
 0   

Srečko @sreckoo 18. Feb 2015, 12:11

Sam imam 6D (prej sem imel 40D), pa se mi včasih zdi kot, da bi bil počasen napram 40D. Včasih pogrešam crop faktor pri 70-200 objektivu, ponavadi mi je 200mm premalo, s 40D je pa bilo to tako x1,6. 70-200 se mi na full-frame-u zdi najbolj primeren za kako portretno fotografijo, pri crop senzorju je veliko bolj primeren za kak šport.

Drugače sem zelo zadovoljen s 6D zaradi full-frame-a, ker lahko bolje izkoristim standardne "L" objektive pri nižjih goriščnicah. Recimo pri crop senzorju je 24-105 objektiv slabo izkoričen na spodnji meji ker se goriščnica začne šele pri ~38mm za kar je predrag. (podobno velja na primer za 16-35). Vendar kolikor berem bi upal reči, da je 7D MK2 tehnološko boljši. Če bi imel full frame, bi verjetno bil boljši od 5D.

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati