0   

MicaPotica @MicaPotica 1. Mar 2015, 10:29

Ni namen blatenja, le osveščanje Canon uporabnikov ter obvestilo podano v razmišljanje. Tu in tam se še najdejo naivni ljudje, a podjetniki se ne zavedajo, da je teh vedno manj.

Naleteli smo na težave pri reševanje problema in šokantno delo pooblaščenega Canon servisa.
Sicer še nikoli nisem imela situacije, potrebne sodelovanja z njimi, a me je ta in upam, da edina povsem šokirala in stopila "na žulj".

Pripetila se nam je neljuba nezgoda Canon Eos aparata. Ker smo imeli urejeno kasko zavarovanje preko enega od večjih podjetij, smo zadevo v pregled poslali Canonovemu pooblaščenemu serviserju.

V nekaj dneh je sledil odgovor o rešitvi. In sicer - popravilo aparata. Ker je aparat padel v morje, nam je bilo morebitno popravilo elektronike ob srečanju s slano vodo zelo neverjetno. Vodja oz.direktor servisa nam je podal odgovor, da je aparat popolnoma nov, le da ima staro serijsko številko.
Žal se s takšno rešitvijo ob novem aparatu s staro serijsko številko ter zapisniku na zavarovalnico, ki je bil podan kot menjava poškodovanih delov zaradi kršenja obveznosti serviserja glede na pogodbo, ki smo jo podpisali s trg.družbo nismo strinjali.

Pričelo se je reševanje težave, ki je sprva naletela na oviro v komunikaciji in brezobraznem vedenju vodje/direktorja tega servisa. Žalitev nad po njegovo našim nepoznavanjem reševanja težav ter neprimerni besednimi napadi nas je privedla do tega, da smo na hitro zaključili pogovor ter takoj podali prijavo nad njegovim delom na zavarovalnico ter trgovsko podjetje in sicer zaradi okoriščanja na tuj račun, napačno podanega zapisnika na zavarovalnico, kršitvi pogodbe ter menjavi izdelka s staro serijsko številko.

Po podani prijavi nam je serviser takoj ponudil povsem nov izdelek, tokrat z novo serijsko številko, zopet z njegove strani, ter še vedno podanem zapisniku na zavarovalnico, da gre za menjavo delov in ne aparata.

Prijavo smo z vsemi dejstvi podali direktno na direktorje omenjenih družb in podjetij, kateri so problem rešili še v istem dnevu. Korektno, prijazno in pravilno. Seveda kakor nas je zavezovala pogodba. Povsem nov, seveda na našo željo enak fotoaparat smo lahko še isti dan prevzeli v trg.družbi, kjer je bila sklenjena pogodba. Hkrati pa je bilo podano njihovo opravičilo glede na delovanje serviserja, s katerim nismo želeli imeti več opravka. Saj se je z neprimerno in žaljivo komunikacijo želel okoristiti na tuj račun.

Sklepam, da njegovo početje ni bilo le izjema, izjema je bila le ta, da je naletel na osebo, ki ve, da je tovrstno reševanje problemov sporno in plod osebnih želj po zaslužku in se s tovrstnim reševanjem težav ni strinjala, hkrati pa vedela kako urgirati s prijavo. Kako lahko stranki serviser poda povsem nov aparat, zavarovalnici pa zapisnik, da gre za popravilo poškodovanih delov? Povsem enostavno:
V pravilnem ravnanju bi serviser izdal zavarovalnici račun za pregled aparata, ter dobil povrnjen samo ta del. Medtem ko bi strošek aparata zavarovalnica krila trg.družbi, kakor je bilo spisano v pogodbi.
V slednjem primeru pa bi bila po njegovem zgodba povsem drugačna in njemu pisana na mlinček.

Naj omenim, da nimam zlonamernih namenov pljuvanja po omenjenem servisu, temveč vas želim le obvestiti o nastalem primeru. Kajti, morda pa bo nasvet dobronameren še komu, ki bo tarča tovrstnega okoriščanja.

Za zaključek pa dejstvo - da v kolikor bi gospod kljub začetkom zgodbe, kasneje ob mojem nestrinjanju korektno rešil nastal problem kakor ga je zavezovala pogodba, ter brez žaljivk in neprimerne komunikacije, zgodba verjetno ne bi pristala na forumih.
 0   

Aleš @lial 1. Mar 2015, 12:03

Lepo opisana ENA "stran medalje"
Zanimivo bi bilo prebrati tudi DRUGO stran in bi si potem lahko ustvarili kompletno sliko.
Tako pa slike le polovica. Žal.
 0   

Gregor Gomboc @George 2. Mar 2015, 09:15

Moram priznati, da sem poskušal razumeti, kaj je napisano.
Neuspešno.
 0   

Aleš @lial 2. Mar 2015, 09:24

Gregor, na kratko: šef pooblaščenega servisa za Canon naj bi bil nesramen in se je skregal s stranko.

Vse ostalo je balast.
 0   

stm @stm 2. Mar 2015, 11:27

Ni ravno balast, če je dal na novo kamero staro serijsko številko.
Nekje sem slišal, da ima stranka vedno prav... mogoče so pa na sončni strani Alp to samo govorice.
 0   

Gregor Gomboc @George 2. Mar 2015, 11:43

Dati na novo kamero staro serijsko številko... Kaj si lahko pod tem predstavljam?
Ni moj namen koga tukaj jeziti, ampak res nimam ideje.

Če pa pomaga - tudi jaz ne servisiram svoje opreme več v Sloveniji.
 0   

tone sekne @tonccy 2. Mar 2015, 11:43

Po prebranem sodeč gre za resno sistemsko nategovanje strank. Zadeva povsem zrela za inšpekcijo.

Moje izkušnje s tem servisom so podobne. Žal.

Trgovino pa lahko pohvalim.
 0   

MicaPotica @MicaPotica 4. Mar 2015, 11:39

Aleš, verjamem.. tudi sama vedno pravim, da so resnice tri: moja, tvoja in taprava. Vendar v kolikor v tem primeru ne bi imela prav, ne bi bilo rešeno kot je bilo.

gregor gomboc - gre se za nateg serviserja, ki skuša stranki dati nov aparat ali sestavljen iz več aparatov, v kolikor je stranka dolžna prejeti dobropis s strani trgovca in ne serviserja. na papirjih pa je zapisano, da gre za popravilo. tako lahko nov aparat kupi na črnem trgu, uporabi mojo staro serijsko številko, na zavarovalnici pa skasira lepo vsoto za popravilo in vse dele.

Aleš. ponovno; mislim, da me ne razumeš povsem kaj je bistvo zgodbe. Ne nesramnost, temveč poskus natega.

morda se kdo izmed vas pač strinja s takšnim popravilom. jaz se žal ob takšni vrednosti aparata ne. nihče mi ne bo zagotavljal, da imam nov aparat, če pa v resnici ne vem od kje izvira/izhaja, sajima mojo serijsko številko, ki je zavedena za več kot leto dni star aparat, ki mu seveda kmalu tudi poteče garancija.

Tone Sekne, se strinjam.
 0   

Gregor Gomboc @George 4. Mar 2015, 11:50

Pozdravljena.

Razumem prav, da je bil ponujen nov aparat, pa je predlog bil zavrnjen? Kje je bila težava? Aparat, ki pade s morsko vodo, je nepopravljivo poškodovan.
Iz kakšnih delov (od kod izvirajo) se sestavljajo aparati in za kakšen namen? Nisem še slišal, da bi kdo delal takšne sestavljanke, ker se preprosto ne izplača.
Kaj pomeni "uporabiti mojo staro serijsko številko"? Vsak aparat ima svojo. Eno in edino, navedeno na ohišju.

Nateg? Na kakšen način bi bili oškodovani?

Glede na način pisanja sklepam, da je ob vsem razburjenju prišlo do kratkega stika v komunikaciji.
 0   

MicaPotica @MicaPotica 4. Mar 2015, 12:09

serijska številka... točno tako. Kako mi potem lahko serviser zagotavlja "gospa, za vas imam popolnoma nov aparat, s staro serijsko številko". če pa vsi vemo, da to ni NOV aparat, saj gre za staro ohišje.
Zakaj, potem, ko smo se pritožili na zavarovalnico, takoj ponudi "gospa, če vam pa ni všeč, vam pa dam nov aparat, z novo serijsko". Vaš star bo ostal nedotaknjen. ampak na zapisniku bo pisalo - popravilo".

joj - saj pa "gospe" menda nismo tolk neumne, ali kako? ..smile

zakaj se nismo strinjali? ker smo imeli pogodbo, kjer je potrebno spoštovati v primeru totalne škode izpis dobropisa v vrednosti kupljenega aparata, ki ga lahko potem nabavim v trgovini, kjer sem spisala pogodbo. In zato nisem želela "novega" aparata pri serviserju. Saj ni bilo ponujene ustrezne dokumentacije.
saj nismo na tržnici... če sem vplačala takšen način zavarovanja, potemtakem se naj pogodbe držijo vsi.

vsi vemo kje vse se izven EU po nizki ceni da nabavit SLR aparate. Za takšno ceno, ki sem ga kupila v SLO pač ne želim prejeti aparata, za katerega ne vem od kje je in ni ustrezne dokumentacije.

Nateg? oškodovana? mislim, da ni potrebno razlagati.

Če bi imela namen kupovati brezcarinsko ali črno ali kakršnokoli drugo robo bi ta aparat že prej kupila preko simplyelectronics-a, my digital land-a ipd..., a ga nisem. Zato se tudi ne bom strinjala z menjavo aparata, za katerega ne vem kakšen je in od kje je.
 0   

andyz @andyz 5. Mar 2015, 19:55

Ker tule ni omenjeno kateri servis, je nefer, da vsevprek pišete Canon servis in s tem mečete slabo luč na vse.
Sam imam odlične izkušnje s popravilom v Canon servisu.
andyz
 0   

mako66 @mako66 5. Mar 2015, 20:54

Piše pooblačeni Canon servis. Teh pa sploh ni veliko. Za fotoaparate je pravzaprav v Sloveniji samo eden. Vsi ostali so dilerji. Spisek vseh je na spletni strani Canona.
 0   

skat @skat 10. Mar 2015, 20:03

Res me zanima, zakaj toliko komentatorjev, tako zelo zagovarja postopek pooblaščenega servisa. In poleg vsega še izjave, da ne razumejo problema.

Zame je to enostavno rečeno goljufija. In ne samo goljufija na račun stranke, temveč tudi na račun države.
 0   

AirM @AirM 17. Mar 2015, 08:55

mako66 je napisal/a:
Piše pooblačeni Canon servis. Teh pa sploh ni veliko. Za fotoaparate je pravzaprav v Sloveniji samo eden. Vsi ostali so dilerji. Spisek vseh je na spletni strani Canona.


Ravno to je problem, da je samo eden. Pomanjkanje konkurence. Super bi bilo, da bi bil vsaj še eden, da bi imeli nek dodaten razlog za vzdrževanje kvalitete servisa. Moja prva izkušnja s 3A servisom je bila čisto v redu, ko so mi zamenjali barel na enem objektivu, ampak predvidevam da tu ni neke vele znanosti za nekoga ki zna šraufati objektive...
Malo drugače je bilo ko sem nov Canon 17-55 2.8 peljal tja na kalibracijo. Ker sem hotel da je zadeva res nastavljena tako kot mora biti sem ga tja dostavil skupaj z body-jem.. Prvič ga dobim nazaj s fokusom zamaknjenim v nasprotno smer, drugič spet ni bilo v redu, spet peljem nazaj. Ko sem ga prevzel tretjič so mi zagotovili, da je zdaj sigurno točen ampak že po prvi uporabi je bilo jasno da temu ni tako. Ker mi je dosadilo voziti ga sem in tja sem nastavil korekcijo v body-ju (kdor pozna ta MF adjustment ve da to sicer ne nadomesti kalibracije ampak je nek kompromis) in ga uprabljam tako. Butasto pa se mi je zdelo ga vozit drugam in plačevat za kalibracijo, če je objektiv nov, v garanciji in drag. Pa bi ga morda moral. Skratka moj vtis je bil, da kdorkoli je to delal ne zna kalibrirat objektivov ali pa se pač ni potrudil tako kot bi se moral. Nujno rabijo konkurenco!!


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati