0   

Ime Priimek @MihaMiha 8. Apr 2015, 14:25

Pozdravljeni!

Zanima me, koliko me mora skrbeti razmajanost omenjenega objektiva. Imam ga že cca. 4 leta, vendar sem ves čas z vso opremo ravnal zelo skrbno. Udarcev ni bilo še nobenih, da bi vedel.
Vendar ko primem za zunanji del objektiva (tisti del, ki se raztegne pri zoomiranju) in potresem, se čuti majhen luft. Morda za 1mm ali dva. Pri slikanju sicer ne opazam da bi bilo kaj narobe, saj je taksna situacija pomoje od zacetka (ne spomnim se vec, kako je bilo ob nakupu), vendar zaradi tega lufta nikoli ne vem, ali bi bile slike lahko še bolj ostre.

Se na splošno to rado dogaja pri objektivih? Imam pa vedno pri kaksnih izposojenih objektivih obcutek, da so bolj kompaktni- prav zaradi te razmajanosti.

Če ga nesem na servis- kaj lahko naredijo in koliko bi stalo?

Hvala lepa za pomoč smile
 0   

mako66 @mako66 8. Apr 2015, 14:38

To je še tista prva verzija tega objektiva?
Ne skrbi, dokler ti dela v redu fotke, ni razloga za skrb. Imam enak objektiv, star 3 leta... Že dokaj hitro po nakupu sem opazil to razmajanost, nesel sem ga na servis, da naj malo zategnejo vse skupaj... Rekli so, da je zategnjeno do konca in da nimajo kaj narediti... No saj fotke so bile čisto OK, ostane samo nelagoden občutek, kot da bo vse skupaj razpadlo.
Zdaj mi ta objektiv že nekaj časa leži v predalu za rezervo, namesto njega pa uporabljam 18-200.
Zgleda da je sam objektiv narejen bolj šlampasto, in dokler ti fotke dela v redu, si lahko brez skrbi.
 0   

komar89 @komar89 8. Apr 2015, 14:47

Dokler ti ne razpade v roki in vse dela kot mora, je brezveze karkoli popravljat, sploh pri bolj poceni objektivu. Foto oprema je pač samo orodje, ko neha funkcionirat, ukrepaš...servis, prodaja itd.
šank, drš me, jst te bom spustu...


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati