0   

Vladimir Mihajlović @glasilka 6. Maj 2015, 16:49

23. maja 2015 se bo v Ljubljani v prenovljenih prostorih bivšega Merkurja v Ljubljani, Vivo 125D, predstavil prvi ljubljanski Fotosejem. Edini slovenski mednarodni fotosejem slovenska javnost že pozna, tri leta zapored ga je gostila Nova Gorica, letos pa se zaradi povečanega zanimanja (v treh letih delovanja ga je obiskalo več kot 2500 ljubiteljev fotografije) seli v prestolnico.
Sejem bo na enem mestu ponudil celoten nabor ponudnikov fotografske opreme, širok spekter programskih vsebin od predavanj, delavnic, show room-ov, itd. Na sejmu bo obiskovalcem na voljo nakup ali izmenjava različnih produktov, namenjenih za fotografijo.
Fotosejem od leta 2012 organizira hrvaški fotoklub “Svijet Fotografije” v sodelovanju s Fotoklubom Vipava. Cilj organizatorjev je, da sejem postane stičišče za vse, ki se s fotografijo ukvarjajo profesionalno ali amatersko. Dogodek bo tako kot prejšnja leta ponudil platformo za razpravo o aktualnih strokovnih vprašanjih in omogočil izmenjavo znanj, izkušenj, idej in pogledov na nadaljnji razvoj fotografije ne glede na obliko in namen. Prejšnje leto so tako sejem razdelili na dva dela, na eni strani so se predstavili razstavljalci (32 raszstavljalcev iz Slovenije, Italije, Avstrije in Hrvaške), na drugi pa so bile omogočene predavalnice za predavanja, kjer so mnogi tuji in domači strokovnjaki predavali na temo športne fotografije, tehnik stare in alternativne fotografije, fototerapije ter računalniške obdelave fotografij, s programi kot je Adobe Photoshop Lightroom.
Podobna predavanja se bodo zvrstila tudi letos, ko bo fotosejem gostil pomembne predstavnike iz sveta fotografije.
 0   

Aleš @lial 6. Maj 2015, 17:19

Še naslov:
Dunajska 125, Ljubljana


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati