0 

Ema @enaEma 8. Maj 2015, 09:55

Pred kratkim sem kupila rabljen fleš SB900. Sedaj se mi pojavlja težava, ker v povezavi z aparatom Nikon D300 aparat ne zazna bliska fleša. Torej, fleš bliskne, tega pa na aparatu ni zaznati, videti; vsaj večino časa ne. Tu in tam pa vse dela normalno. Nič mi ni jasno.
A kdo ve, kaj delam narobe? Nimam namreč še izkušenj z njim, saj prej dodatnega fleša nisem uporabljala.
   0 

martin @mart911 8. Maj 2015, 10:41

Sam vidim tri možnosti:
-zaradi neka napake se fleš in aparat nista zmožna sinhronizirati in fleš bliskne, ko je senzor se zakrit, zato se njegovega učinka ne vidi, za odpravo te napake bo najboljši servis,

-lahko pa gre preprosto za uporabnikovo napako pri nastavitvah (aparat imaš recimo nastavljen tako, da dodatna svetloba ne vpliva na končno osvetljenost fotografije), to bi se dalo ugotovit z malo igranja ali pa da daš aparat na avto in potem malo slikaš v kakšnem temnejšem prostoru, če se tudi v tem primeru pojavlja tezava pa bo treba na servis,

-kolikor je meni znano je sb900 lahko tudi comander za sistem brezžičnega proženja flešev, v tem primeru fleš bliskne, da pošlje ukaz in blisk načeloma ne vpliva na osvetljenost fotografije, to lahko preveriš v nastavitvah fleša.
   0 

komar89 @komar89 8. Maj 2015, 18:37

Daš fleš na auto (mora biti TTL način) in fotoaparat na auto, ter fotkaš v prostoru, direktno brez odboja. Če ni efekta bo potreben servis...še prej pa preveri da je fleš dobro pritrjen na aparat oz. spucaj kovinske kontakte, mogoče bo pomagalo.
šank, drš me, jst te bom spustu...


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati