Pozdravljeni! Razmišljam o nakupu novega fotoaparata in sem v dilemi, ali naj bo to DSLR ali brezzrcalni. Doslej sem imel več kompaktnih fotoaparatov (v glavnem Sony DSC...), ultrazoom (Lumix DMC-FZ45), pred tem pa analogni DSLR (Canon EOS 300), torej nekaj osnovnih izkušenj imam. Fotoaparat bi uporabljal za različne namene, od družinske fotografije do narave, pomembna so mi tudi potovanja. Vem, da so brezzrcalni fotoaparati lažji in manjši ter tehnično nudijo praktično enako kvaliteto fotografije kot DSLR. Manjši in lažji fotoaparat je faktor, ki mi sicer nekaj pomeni, ni pa to odločilno. Vem tudi, da je izbira objektivov pri DSLR zaenkrat še precej večja. Sam bi uporabljal max. 3 objektive: kit objektiv npr. 18-55, širokokotni zoom (npr. 10-18 ali 10-22 v APS-C formatu), ter npr. kakšen dober fiksni objektiv 35 ali 50 mm/1.8.
Zanimajo me predvsem izkušnje lastnikov enih in drugih fotoaparatov, ter predvsem tistih, ki ste prešli z DSLR na brezzrcalne: je bilo vredno? Bi se še enkrat enako odločili? Kakšne so praktične izkušnje in razlike? Ali pri brezzrcalnih kaj pogrešate? Boste ostali na DSLR-ju, čeprav bodo menda brezzrcalni enkrat prevladali? Vem, da gre za neskončne možnosti debatiranja o tem, a bi bilo vseeno zanimivo izvedeti, kakšna so vaša mnenja DANES, ko so brezzrcalni že nekaj časa na voljo. Hvala!