Ima kdo kej izkušenj s temi flashi? Koliko 1/1 proženj zdrži akumulator?
Trenutno delam s tremi speedlighti, katere prožim s poceni kitajskimi radijskimi prožilci. Prožilce bi najraje ohranil, da lahko kombiniram studijske in male fleše.
Pozna še kdo kakšne primerljive, poceni studijske flashe?
Imam dva Quantuuma 300W in sta čisto v redu. Akumulatorja nimam, verjetno pa piše v navodilih, koliko proženj zdrži.
Prožilce lahko ohraniš, edino kabel rabiš, da sprejemnik povežeš na flash. Imam tudi sam poceni kitajsko robo, pa dela. Nekje v prihodnosti priporočam sprejemnike, ki se napajajo iz 220V in ne preko baterij.
Jaz imam 600-tko in baterijo. Zadeva deluje BP. Ne fotkam pa toliko, da bi točno vedel koliko proženj zdrži, ker redko fotkam v pogojih, da bi skozi rabil moč 1/1. V glavnem mi vedno zdrži do konca sešna, pa še ostane V dokumentaciji je navedeno 100 proženj. Včasih je malo moteče, ker rabi iz baterije več časa, da napolni fleš, kot če delaš na omrežju (če fotkaš na 1/2 in več).
S Pocketwizard prožilcem gre sinhronizacija preverjeno do 1/2000/s. Ne vem kako je z drugimi prožilci.
Sam uporabljam dve 600-tki in sem precej zadovoljen. Polnjenje je precej odvisno od napolnjenosti baterije. Kar se sinhronizacije z "boljšimi kitajci" se kar dobro razume, tudi optika deluje kar OK, čeprav sem na zadnjem shootingu opazil, da sem za optiko moral čas spustiti na 1/60s, da sem ga ujel (a to ni bil problem, saj smo delali v temi).
Glavna "zamera" gre, da 600Ws ne doseže v "sync" času, ampak traja blisk (za to moč) nekoliko dlje (bi ocenil, da več kot 1/100s. S Soncem se načeloma lahko borijo, le z "družinskim" softbox-om se težko odmakneš dlje kot 2m, da pri zgodnjem popoldnevu "premagaš" sonce (ob cca. 15:00, sredi julija).
Vi ki uporabljate 600-tko veste, kje bi se dalo danes dobiti flash žarnico, ker jo Foto klik nima in ne bo več imel.
Baje, da Quantuum tudi več ne proizvaja.... :/