0   

Jernej Lasič @Sviri 24. Maj 2015, 18:24

Hej,

V prihodnosti imam namen kupit dva studijska flasha. Kar mi je pomembno pri flashih je:

1. Moč - nekje 500w/flash, da jih lahko uporabim tudi zunaj
2. Prenosnost - napajanje preko akumulatorja
3. Bowens mount
4. Cena

Gledal sem Quantuum, ki jih prodaja FotoKlik:
http://www.foto-klik.si/studijske-bliskavice/mobilna-quantuum-dp-600-dual-power-akumulator-dp-6.html

Ima kdo kej izkušenj s temi flashi? Koliko 1/1 proženj zdrži akumulator?

Trenutno delam s tremi speedlighti, katere prožim s poceni kitajskimi radijskimi prožilci. Prožilce bi najraje ohranil, da lahko kombiniram studijske in male fleše.

Pozna še kdo kakšne primerljive, poceni studijske flashe?
 0   

stm @stm 25. Maj 2015, 08:45

Imam dva Quantuuma 300W in sta čisto v redu. Akumulatorja nimam, verjetno pa piše v navodilih, koliko proženj zdrži.

Prožilce lahko ohraniš, edino kabel rabiš, da sprejemnik povežeš na flash. Imam tudi sam poceni kitajsko robo, pa dela. Nekje v prihodnosti priporočam sprejemnike, ki se napajajo iz 220V in ne preko baterij.
 0   

Kris @kris 25. Maj 2015, 17:55

Jaz imam 600-tko in baterijo. Zadeva deluje BP. Ne fotkam pa toliko, da bi točno vedel koliko proženj zdrži, ker redko fotkam v pogojih, da bi skozi rabil moč 1/1. V glavnem mi vedno zdrži do konca sešna, pa še ostane smile V dokumentaciji je navedeno 100 proženj. Včasih je malo moteče, ker rabi iz baterije več časa, da napolni fleš, kot če delaš na omrežju (če fotkaš na 1/2 in več).
S Pocketwizard prožilcem gre sinhronizacija preverjeno do 1/2000/s. Ne vem kako je z drugimi prožilci.
 0   

Jernej Lasič @Sviri 25. Maj 2015, 20:30

Kakšni pa so recycle časi? Bi bil tako dober, pa zmeril koliko traja med 1/1 bliski, 1/2 in 1/4, na akumulatorju?
Krotim fotone. Kako? Poglej na [url=www.foto-lasic.com]www.foto-lasic.com[/url]
 0   

Jernej @Horse 26. Maj 2015, 15:34

Sam uporabljam dve 600-tki in sem precej zadovoljen. Polnjenje je precej odvisno od napolnjenosti baterije. Kar se sinhronizacije z "boljšimi kitajci" se kar dobro razume, tudi optika deluje kar OK, čeprav sem na zadnjem shootingu opazil, da sem za optiko moral čas spustiti na 1/60s, da sem ga ujel (a to ni bil problem, saj smo delali v temi).

Glavna "zamera" gre, da 600Ws ne doseže v "sync" času, ampak traja blisk (za to moč) nekoliko dlje (bi ocenil, da več kot 1/100s. S Soncem se načeloma lahko borijo, le z "družinskim" softbox-om se težko odmakneš dlje kot 2m, da pri zgodnjem popoldnevu "premagaš" sonce (ob cca. 15:00, sredi julija).
www.analog.si
[img:d2dee11ba7]http://www.shrani.si/f/3K/mV/2S99g5hx/sexdrug2001-8.jpg[/img:d2dee11ba7]
 0   

Jernej Lasič @Sviri 26. Maj 2015, 19:10

Oprosti... kakšna optika?
Krotim fotone. Kako? Poglej na [url=www.foto-lasic.com]www.foto-lasic.com[/url]
 0   

Jernej @Horse 26. Maj 2015, 22:23

Optični senzor proženja - tista mala bunkica na zgornji strani "body-ja". Verjetno sem se res nekoliko nerodno izrazil... smile
 0   

Dalibor Žujić @DaliborZujic 21. Jan 2019, 15:13

Zdravo,

Vi ki uporabljate 600-tko veste, kje bi se dalo danes dobiti flash žarnico, ker jo Foto klik nima in ne bo več imel.
Baje, da Quantuum tudi več ne proizvaja.... :/

Hvala vnaprej za odgovore!
 0   

Branko @brejn 22. Jan 2019, 11:02

Zdravo,

sicer sem verjetno prepozen, če pa še vseeno iščeš žarnico bi jaz pobrskal na ebayu...

https://www.ebay.co.uk/itm/Godox-600W-Flash-Tube-Bulb-Lamp-For-Godox-AD600-AD600M-AD600B-AD600BM-Strobe/401583516053?hash=item5d803e2995:g:Ud0AAOSwDehbd3w7:rk:2:pf:0

Lp B

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati