Pozdravljen !
Imam eno vprašanje glede ostrenja tega objektiva. Namreč sem se nekako odločil, da si kupim 14-24-ko Nikorr -ja.
To je moja prva original verzija in seveda še ga nisem naštudiral, čeprav tu verjetno nimaš kaj dosti študirat, edino, da ga poskusiš v trgovini ko ga kupiš.
Imam ga v kombinaciji z D600. Nekako mi nekaj ne štima glede ostrenja, ker se dostikrat pojavi, da narobe ostri.
Izostri za objektom katerega pač fokusiram. (Tako rekoč : backfocus.
Poskušal sem s Fine tuning v + in -, pa nobene razlike. Pred tem sem imel druga dva objektiva in je vse funkcioniralo kot mora, brez korekcij. Postavil sem ga na stativ in fokusiral na nekaj baterij pod kotom seveda in je bilo OK.
Kakorkoli sem streljal zunaj, npr. drevje , veje ali pa zgradbe mi je zopet ostril za željenim ciljem.
Na 24mm z 2.8, je bilo vse narobe, pa vse do f8. Včasih ko ga zagrabi ali ko se mi posreči je ok, v večini primerov pa ne. Ne vem več ali z body-jem kaj ne štima ali je objektiv al pa jaz ne znam z njim delat. Po moje ,če bi z body-jem kaj ne ptimalo, bi tut s prejšnjimi objektivi norel zaradi takšnih stvari. Pred tednom dni sem ga imel na servisu in so ga sprobali in me celo poklicali, da je popolnoma natančen, ampak še naprej se dogajajo iste stvari. Ker ta objektiv velja za oh in sploh- raketo, čeprav so že tudi konkurenti, ki bi ga naj v določenih primerih odnesli. Zelo čudno se obnaša.
Upam, da se najde kdo, da mi kaj svetuje?
Lp A