0   

ivan @jesen 24. Jul 2015, 08:17

Imam fotoaparat Nikon digitalni fotoaparat Coolpix L110, ki mu je odpovedala bliskavica. Mogoče žarnica sem pomislil, dogovoril sem se za popravilo. Po pregledu aparata sem dobil obvestilo da bi popravilo zneslo okvirno 100€. Malo sem pogledal po spletu in hitro našel nov podoben aparat Nikon digitalni fotoaparat Coolpix L340 za 149€ z dostavo vred. Kaj, oziroma kako se odločit, da bi bilo najpametneje. Nisem ne vem kako aktiven pri slikanju, slikam tu pa tam kaj za spomin. Tudi priznam, da sem bil kar presenečen nad ceno popravila (ali so rezervni deli tako dragi, ali pa popravilo). Žal zunanje bliskavice ni možno uporabit, kar bi bila mogoče tudi rešitev. Nazadnje ostane tudi vprašanje, kaj s starim aparatom (brez bliskavice ga nihče ne bo vzel), sam slikat v idealnih pogojih pa tudi ne gre.
Verjetno se je že kdo znašel pred takim problemom in kako je ravnal, pa tudi za ostale, kako bi ravnali ? Penzije pa tudi nimam velike.
 0   

misfits @misfits 24. Jul 2015, 08:34

Ne vem, koliko je sicer še vreden ta aparat, ampak problem pri cenejših aparatih je, da je servisna ura predraga, da se poporavilo splača.
Lahko vprašaš še v Fotomehaniko, če je popravilo kaj ceneje, ker pri uradnem servisu je večinoma dražje.

Sicer pa, če dobiš za 149 € novega in da ni slabši, potem seveda raje tega vzemi. Starega pa probaš prodati, če bo nizka cena, se bo morda našel kupec, ki ne potrebuje bliskavice. Za zunanje motive marsikomu ni potrebna.
 0   

ivan @jesen 24. Jul 2015, 09:47

Na b... sta dva rabljena (delujoča), eden je po 50,drugi 85€.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati