0   

JP_Freelance @JasminJPPorcic 9. Avg 2015, 12:13

Živjo. Mene pa zanima, če ima kdo kakšen tutorial na podobno obdelavo kot je ta fotografija. Hvala za odgovor.

0   

stm @stm 10. Avg 2015, 06:55

Ni neke strašne obdelave tukaj. Ko boš znal narediti tako fotko, jo boš znal tudi obdelati smile
 0   

samos1111 @samos1111 11. Avg 2015, 14:45

Hja no, slikano je proti svetlobi, zato bi bila "po defaultu" punca precej temna in še kaj drugega tudi, ker gre za precejšen dinamični obseg (DR). Zato je dobro slikat z aparatom z dobrim tipalom, slikat raw in pazit da ravno ne prežgeš svetlin, ali se celo it HDR. Potem pa v Lightroomu dvigneš exposure približno tja kamor je treba, potlačiš Highlights -100, mogoče še malo dvigneš Shadows, pa spustiš Blacks.
Ampak tale je najbrž že narejena s fill flashom, z marelo ali reflektorjem z leve. Potem ni treba toliko popravljat.
 0   

benzooo1337 @benzooo1337 25. Avg 2015, 12:53

Kot ti je že samos1111 rekel.

Če slikaš model proti svetlobi moraš paziti, da ne prežgeš svetlobe. In na fotografiji ti bo model temen ozanje pa svetlo. Naj te to ne zmoti. Nato v LR vse popraviš, osvetliš model, zmanjšaš svetlino ozadnja in nastane to kar si želiš smile.

Veliko fotografij ki jih gledate po internetu niso fotografirane iz prve roke, veliko je obdelave LR + PS.
Včash oz. vedno mora fotograf razmišljati en korak naprej.

Velikokrat na poroki kadar slikam portretne fotografije mladoporočencev proti svetlobi, ali z sončnim zahodom in ko me prosijo, če jim pokažem fotografijo, so nekateri malo začudeni. Nebo je lepebarve, mladoporočenca pa zasenčena. smile Seveda, je po obdelavi čisto drugače.
 0   

samir kadriji @samir 18. Jan 2016, 01:59

Pozdravljeni

Sem nov na strani in bi rad pomoč pri raznoraznih zadevah glede obdelave slik za našo spletno trgovino in sicer
bi želel urejati sliko za razne bannerje in temu primerno icone v slikah ki bi prikazovale popust in raznorazno.

V kolikor ni težko bi prosil za katere predloge.

www.cissila.si
Cissila spletna trgovina za ženska oblačila, modne torbice, modni nakit in mnogo več

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati