Helooo....
Ko si sedaj vprašala nas fotografe na foromu kaj kupiti, boš še bolj zmedena kot si bila prej. HEHEH
Ne morem ti pomagati glede canona, ker ga nisem nikoli imel.
Sem pristaž nikona že od vsega začetka. Glede na tvoj denar, ki bi ga rada zapravila, boš izredno težko prišla do profesionalne opreme. Kajti sam sem dal za svojo opremo krepko čez 15.000 EUR

Da ne govorim o studiju oz. osvetljavi
Naj te še preden ti priporočam nakup opomnim na nekaj kar nekateri pozabljajo. Če imaš žilco in da si boš želela profesionalenga fotografiranja, ti bodo fotoaparati nizkega razreda hitro premalo. Poleg tega če gres v profesionalne vode moraš vedet nekaj ! Ko te nekdo najame moraš imet ob sebi vedno rezervo. Kaj boš storila če ti zataji aparat, bliskavica oz. kar koli
Če želiš novo opremo ti priporočam paket z objektivom : D7100+18-140 / meni osebno najboljši aparat v DX.
Novega FX za omenjei denar ne boš dobila
Ti pa je že nekdo omenil, da se spogleduj z rabljeno opremo. V tem primeru ti priporočam D700 ( FX )
D700 dobiš že za cca. 800EUR z bateriskim držalom in neko normalno število sprožil. Kupiš še 50mm1.8 ki je rabljen že od 80EU dalje. Za start je ok.
Če si kje v moji bližini, lahko prideš tudi sprobat D7100, D90 ali D750. D700 sem prodal in ga zamenjal z naslednikom D750
Drage bliskavice kot so SB910 ti ni potrebno kupiti, namreč jo lahko zamenjaš z kakšno cenejšo verjanto drugega proizvajalca, recimo Metz ima dobre bliskavice jih tudi sam uporabljam, ter tudi Nissan so ok.