Živijo! Odločam se za nakup novega fotoaparata in sicer na vse prebrano in pregledano se nagibam k Nikonu D7200. Vendar pa me muči še ff varianta zaradi različnih zmožnosti, ki jih nudi (igranje z globinsko ostrino, bokeh, manj zrnatosti v slabših svetlobnih pogojih, boljša resolucija fotografij pri povečavah...). Nevem, ali cena naprimer Nikona D610 ali D750 vse to odtehta in ali je možno dobiti prav tako odlične fotografije s crop aparatom? Za razliko v ceni lahko dobim boljši objektiv ali pa dva namesto enega. Moj žanr fotografije je praktično vsega po malo. Narava, družina, otroci in njihova športna tekmovanja (v dvorani), tako, da so tudi svetlobni pogoji različni.
Če se odločim za ff format, sem razmišljala za začetek o kakšnem fiksnem objektivu - 35mm, 50mm ali 85mm, ker mi je zelo všeč zablurano ozadje (pri manjši zaslonki). Pri crop pa pride potem v poštev še kakšna zoom varianta (na začetku).
Prosim vas za nasvet, kaj bi bilo dolgoročno najboljša naložba. Pa kupovala bi novo opremo. Aja, naj še omenim, da mi obdelava fotografij ne dela problemov, ker mi je Photoshop tudi službeno orodje.