0   

Dani Turnšek @gr33k3 15. Nov 2015, 10:08

Zdravo!

Na vas se obračam s vprašanjem. In sicer...eno lokalno podjetje oz. neke vrste turistično informacijski center naše občine želi, da bi za njih fotografiral ralične dogodke, projekte itd...recimo 4-5 fotografiranj na leto.
Dogodki trajajo od 3 ure pa do pol dneva.

S tem podjetjem sem že dogovorjen, da bom delal preko avtorske pogodbe, ker sem že zaposlen. Je to dobra izbira in ali se, da kako drugače ?

Naslednja stvar pa je, da so mi naročili, da jim javim tarifo oz. koliko mi morajo plačati.
Fotografije se bodo uporabile za časopise, letake, plakate oz. v komercialne namene. Oni bi najraje plačali na dogodek in ne na uro oz. ne po fotografiji.

Torej kako ceno bi vi postavili...za začetek nebi rad postavil prevelike tarife, po drugi strani pa tudi za premalo nebi delal...

Hvala in lep pozdrav biggrin
 1   

tone sekne @tonccy 16. Nov 2015, 09:05

200€/dogodek.
Zahvala: gr33k3
 0   

Dani Turnšek @gr33k3 16. Nov 2015, 15:51

Hvala za odgovor...ampak 200€ na dogodek ok...ampak se mi ne zdi prav, da bi računal enako za 3-4 ure oz. 12ur fotografiranja...
Dani Turnšek
 1   

Andrej @f0r3st727 16. Nov 2015, 17:01

Ja pa jim povej, da se ti ne zdi fer tako plačevanje.

Lahko pa rečeš, da recimo za 4-5 urni dogodek vzameš 200 EUR, za 5-7 urni dogodek XXX eurov, za 7+ pa XXX evrov...
 1   

Andrej @fotokaj 16. Nov 2015, 20:34

Urna postavka ...
 0   

Dani Turnšek @gr33k3 16. Nov 2015, 20:40

fotokaj je napisal/a:
Urna postavka ...

O tem sem tudi razmišljal...ampak kolikona uro?... je namreč večina fotografiranj v mojrm domačem kraju torej se ne rabim peljat do samega dogodka itd...in ali uro obdelave fotk že vračunam v samo uro fotografiranja ali dodatno zaračunam obdelavo...ne vem...bi bilo vredu recimo, da bi za 3-5 ure računal na uro 30€ nad 5 ur pa recimo po dogovoru oz. Dogodku...ne vem...prvič bom za nekaj takega dejansko plačan im me zanima kako na pošten/kotekten način dejansko čimveč zaslužit oz. Kako ste vi takrat ko ste začeli s podobnimi stvarmi naredili... ? :-P
 1   

abo01 @abo01 16. Nov 2015, 20:45

S 50 ne boš veliko zgrešil.

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati