0   

Anonimen Uporabnik @Pokrov 7. Okt 2016, 15:08

Torej zanima me, če se na kakšen način da slikati tudi prosojnost nekaterih predmetov kot so to npr. stekleni kozarci, plastenke čistil za pomivanje posode, kocka čistega ledu, itd. Kot vemo, lahko svetloba potuje skozi omenjene predmete, zato se stvari zadaj vidijo skozi. Ponavadi se pri takih predmetih uporabi belo ozadje pri slikanju in to je to.

Zanima me pa na kakšen način bi se dala ujeti tudi prosojnost predmetov. Fotoaparati ponavadi slikajo le barve, kot so Rdeča (R), Zelena (G) in Modra (cool. Mene pa zanima zraven še Prosojnost oz. Transparenca oz. Alfa (A). Se pravi, da bo končna slika predmeta prosojna npr. če bom v photoshopu objekt postavil na neko ozadje, bo ozadje vidno skozi objekt, podobno, kot v realnem svetu.

lp
 0   

Kris @kris 7. Okt 2016, 21:08

Tu ne gre samo za fotografiranje, pač pa predvsem kasnejšo obdelavo v programu, kjer se tisti del objekta, ki je prosojen, naredi prosojen tudi na fotki in ga lahko kasneje prenašaš na druga ozadja.
En primer: https://www.youtube.com/watch?v=TGJTruSAEKM
 0   

Anonimen Uporabnik @Pokrov 9. Okt 2016, 19:08

Da, to je delo v Photoshop-u. Mene zanima, če obstaja kakšna tehnika, kjer se to da storiti s pomočjo slikanja. Npr. da se predmet slika pod različnimi osvetlitvami in potem slike združi v končni produkt. Predstavljal sem si, da bi imel nek predmet na belem ozadju, ki ga potem slikam še v črnem ozadju. Iz obeh slik naredim diferenco, ki jo pretvorim v alfa kanal.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati