0   

Andrej @omega63 19. Jan 2017, 09:36

Pozdravljeni!

Ko malce gledam fotke na portalu in ocenjevanje le-teh, ugotavljam, da je tukaj ena pomanjkljivost. In sicer ta, da bi moralo biti razvidno tudi kdo je fotko dejansko ocenil z lestvico od 1 do 5. Zakaj? Ker preprosto opažam, da so določene fotke premalo oz. ostale preveč ocenjene. Predpostavljam, da bi se s tem izboljšalo kvaliteto oz. realnost ocenjevanja posameznih fotografij in zavajanja nekaterih. Če izpostavim primer - fotografija, ki je dejansko vrhunska, nekdo pa bi ji ne vem zaradi česa prilimal 3, dvomim, da bi to storil, če bi bilo razvidno ocenjevalca... Mogoče se bo kdo zagovarjal, da je še tako dobra fotka njemu primerna le za oceno 3, pa vendar...
Zgolj dobronamerno mnenje, predlog...
Pa lep pozdrav,
A.
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 19. Jan 2017, 21:14

Pred leti smo že imeli javno glasovanje, pa se ni izkazalo za najboljšo, saj je bilo večinoma fotografij ocenjenih s 5. Tiste, ki pa si tega niso zaslužile, pa sploh niso bile kaj dosti ocenjene.

Moje mnenje... spreglej kakšno slabo oceno in glej povprečje oziroma seštevek. Kajti vedno se bo našel nekdo z drugačnim okusom ali pa s kančkom preveč žlehtnobe grin

Lp
 0   

Andrej @omega63 20. Jan 2017, 12:02

Pozdravljen!

Hvala za odgovor.
Saj vem, pa sem kljub temu se odločil odpreti še eno temo. smile Hvala za predlog - ma saj se spregleda eno, dve slabi oz. dobri oceni, ko pa kar padajo pa... Boljše, da res pustimo.
In ja, lepo si napisal - predvsem pa pride v poštev drugi del stavka, he he.

Lep pozdrav in dobro luč želim,
A.
 0   

Rok @Roki 22. Jan 2017, 12:18

Živjo.
Tukaj je vredno omeniti, da pod zvezdicami piše dobra, zelo dobra, odlična in nekdo pogleda fotko in si reče, o ta je dobra, gre pod 3 zvezdice in spodaj piše dobra, torej da oceno 3, tudi če je fotka top.. Morda je za poizkusiti, da se pod zvezdicami ukine opis, nevem. Nekateri imajo izkušnje že iz drugih portalov z ocenjevanjem z zvezdicami, nekateri pa ocenjujejo zgolj prek teh opisou, dobra, zelo dobra, odlična.
Se je pa treba zavedati, da so na tem portalu zelo različni profili fotografov, od profi do začetnikov. In nekemu začetniku je fotka navdušujoča že če je ostra in da 5 čeprav je za 2. Ne bo pa napredka, če se talja samo 5 ke, tudi portal izgublja na integriteti. Ja, vsak drugače dojema zadevo, vsak ima svoj standard videnja, subjektivost pač..
Lep dan še naprej.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati