0   

Miha močnik @Momi 4. Jul 2017, 21:45

Pozdravljeni !
Z fotografijo sem pričel v začetku meseca ko sem se odločil da slikam svojega psa v teku... V zadnjem tednu sva skupaj naredila cca. 1000 fotografij a niti na eni sliki ni povsem čist. Imam izposojen nikon 5100 a ker je čez dan prevroče ga slikam ob sončnem zahodu ko je svetloba že bolj slaba... Rad bi vse nastavitve nastavil ročno a pri hitrosti zaklopa 1/2000 - 1/4000 tipalo ne dobi dovolj svetlobe in je slika popolnoma črna pri počasnejšem zaklopu pa je pes meglen... Iso od 500-3000... Zaslonka do konca odprta... Men se zdi da sem probu že vse sad

PROSIM ZA NASVET !!!
 0   

misfits @misfits 6. Jul 2017, 14:33

Mogoče enostavno ne gre s tako optiko ob slabi svetlobi. Verjetno bi rabil kak objektiv z f2,8.
Daj na M in nastavi odprto zaslonko, čas probaj 1/500, mogoče bo dovolj, ali pa 1/1000 (1/4000 sigurno ne rabiš) in obvezno uporabi auto iso.
Mogoče so razmere tudi za fokus aparata prezahtevne, 5100 je le vstopni model in ni mišljen ravno za akcijo.
 0   

fotoinsi @fotoinsi 11. Jul 2017, 16:38

Pri fotografiranju v manjkajoči svetlobi imaš samo dve rešitve, da ne izgubiš kakovosti fotografij. Dodatna svetloba (bliskavica) ali povečanje številke F (svetlobno močni objektiv). Ker če postaviš več ISO (več kot 400) ali manj hitrost zaklopa ( < 1/60), dobiš hrupne fotografije. V tvojem primeru, če nimaš bliskavice in objektiva, bi jaz probal SPORT MODE + Cl (Ch)
Najem fotografa na https://www.fotoin.si/

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati