0   

Sašo Podobnik @FotonatecajKPK 2. Okt 2017, 10:25

Spoštovani uporabniti portala Slo-Foto.net,
Komisija za preprečevanje korupcije razpisuje natečaj za najboljše fotografije na temo korupcije z naslovom Korupcija v sliki. Na njem lahko sodelujejo vsi prebivalci Republike Slovenije razen poklicnih fotografov, njegov namen pa je ujetje trenutka oziroma situacije, v kateri se kaže - na bolj ali manj očiten način - korupcija.

Korupcija že zdavnaj niso več le bankovci v plavi kuverti; korupcija je izneverjenje nosilca določene moči ali pooblastil tistim, v imenu katerih odloča ali drugače izraža moč, ki mu je bila zaupana, z namenom pridobitve koristi zase ali za drugega.

Rezultati korupcije so očitni in občutni, če ne takoj, pa na daljši rok: okolje, ki propada, ker ga nismo zaščitili zaradi interesov zasebnika, infrastruktura, ki je nismo zgradili v ustreznem obsegu, ker je šel del sredstev z obvodom na zasebne račune, pomoč, ki je niso dobili pomoči potrebni, ker so šla sredstva drugam v korist drugih, dobri kadri, ki jih nismo zaposlili, ker smo zaposlili tiste, ki so poznali direktorja, dobri projekti, ki niso dobili sredstev, ker je bil izid natečaja dogovorjen vnaprej in ostala škoda, povzročena javnemu dobremu, javnemu prostoru, javnemu diskurzu in javnemu interesu. Posledice tvorijo naš vsakdan in so vidne[b] - če ne drugače, pa [b]ostremu umu in ostremu očesu izza fotografskega aparata.

Več o ustvarjalnem tečaju najdete na spletni strani Komisije za preprečevanje korupcije.

Za vse dodatne informacije sem vam na voljo koordinator natečaja, Sašo Podobnik, in sicer na tel. številki 01/400-5714 ter po elektronski pošti [email protected]


[center][/center]


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati