Potrebujem vaše pomoč. Namen imam kupit nov fotkič. Budget: 400 – 600€. Izbirala sem med brez zrcalnimi in DSLR fotoaparati. Potrebovala ga bom večinoma za potovanja, da dobim kolikor toliko uporabne slike, nič profesionalnega, vsakdanja raba. Če gledam za na potovanja so zaradi svoje velikosti brez zrcalni bolj primerni, kar se pa tiče same kvalitete slike pa verjetno DSLR. Tu sem pa v precepu.
Nek okvirni izbor sem si že naredila:
- brez zrcalni: Canon M3 (kit z objektivom 15-45), Fuji X-A3 (kit z objektivom 16-50), Olympus OM-D E-M10 (kit z objektivom 14-42)
Kako je z menjavo/dokupom objektivov? Ali lahko uporabim tiste za DSLR fotoaparate? In katere predvsem katere gledam.
Je mogoče celo bolje vzeti samo brez zrcalno ohišje in posebej dokupit kakšen bolj uporaben objektiv ali dobim že v kompletu dovolj za svoje potrebe?
- DSLR: Canon 1300D ali Nikon D3400 (pri obeh dobiš v kompletu objektiv 18-55)
Nekateri kompleti vsebujejo še dodaten objektiv 70-30. Ali ne bi bilo mogoče tudi tu celo bolje vzeti samo ohišje in dokupit npr. 18-105 objektiv? Da ni potrebno še dodaten objektiv s sabo nosit.
Kaj mi pa vi na dane pogoje (cena, uporabnost) priporočate: brez zrcalni ali DSLR?
Če je še kakšna info, ki bi mi prišla prav se priporočam. Hvala. Lp, Karmen