Namreč, imam objektiv 18x55mm in 55x250mm, vendar mi za moje potrebe noben od teh ne ustreza.
Rabil bi objektiv za snemanje osebe, ki je od stene, ki je za njo oddaljena cca 2m, objektiv pa je od te osebe oddaljen cca 1,5m in jo snema od prsi navzgor. Pri popolnoma odprti zaslonki na tej razdalji mora biti oseba vidna od prsi navzgor, zadaj za njo pa želim doseči maksimalno zameglitev ozadja, ki je oddaljeno od osebe cca 2m. Objektiv 18x55mm mi ozadnja na tej razdalji pri popolnoma odprti zaslonki ne zamegli dovolj. Upam, da ste me razumeli.
Kakšen objektiv mi priporočate?
So, samo se jim/nam ne da odgovarjati na čisto osnovna vprašanja, ki so bila že mnogokrat obdelana že samo na tem forumu. Drugače pa google, je precej enostavno.
Rabil boš pač en fiksni objektiv z zaslonko 1,8 ali 1,4 ... mogoče ti bo dovolj že 2. Katero goriščnico pa rabiš boš pa sam ugotovil, mogoče se spotoma še kaj naučiš.
Kaj pomeni fiksni objektiv? Ok zaslonka 1.4. do 2, kaj pa razdalja v mm? Zdaj piše da imam 1:3,5-5,5
Kaj je to gorišnica? Iščem po googlu pa najde samo kraj.
Fiksni objektiv je na kratko objektiv s fiksno goriščnico, drugi nimajo tako odprte zaslonke in ne omogočajo velike zamegljenosti ozadja. Če ne veš kaj je to goriščnica ti manjka še veliko osnovnega znanja, najprej se nauči osnov, da boš sploh vedel kaj vprašati in o čem je govora.
Še enkrat: Katero goriščnico pa rabiš boš pa sam ugotovil, mogoče se spotoma še kaj naučiš.
Goriščna razdalja - focal length v angleščini. https://sl.wikipedia.org/wiki/Gori%C5%A1%C4%8Dna_razdalja . Če je postavitev pri 55mm ok in je samo problem v ne dovolj zamegljenem ozadju pri f/5,6, potem bo zgornji objektiv primeren - Canon 50mm f/1,8 STM.