0   

Jasmina @Jessy 12. Feb 2018, 11:16

Živjo,

imam zelo star DSLR in nameravam kupiti nov fotoaparat oziroma komplet. Fotografija mi je le hobi, tako da najboljši modeli zaradi cene žal odpadejo, bi pa vseeno za določeno ceno rada dobila najboljše.

Trenutno imam Canon EOS 1000D, kit objektiv 15-55 (AF ne dela več), Tamron 18-300 in Canon 50mm F1.8. Kljub temu nisem popolnoma vezana na proizvajalca (navsezadnje vse skupaj ni vredno ravno veliko). Budget je nekje med 1000 in 1500 EUR.

Odločam se med DSLR in brezzrcalnimi fotoaparati. Zdi se mi, da pri mirrorless znotraj določenih denarnih okvirjev dobiš več, vendar pa o njih ne vem ravno veliko in imam nekako kar predsodek, da so DSLR na splošno vseeno kvalitetnejši od brezzrcalnikov.

Gledala sem, kaj se zdaj dobi za okoli 1000 EUR, in se nekako odločam med naslednjimi:

DSLR:
- Nikon D7500
- Canon EOS 80D
mirrorless:
- Sony Alpha a6000

Kateri fotoaparat in zraven kateri objektiv (objektive?) mi predlagate? Lahko tudi kakšen drug model fotoaparata, ki ga nisem naštela.
Fotografiram največ naravo, otroke, živali, všeč mi je ulična fotografija, video posnetki. Rada potujem in seveda veliko fotografiram na potovanjih. (Brezzrcalni fotoaparati so me pritegnili predvsem z vidika lažjega prenašanja sem in tja - nato pa še z vidika cene.) Pri objektivih sem opazila, da z vidika povečave ne potrebujem veliko (Tamron z 270 mi je dokaj odveč), pomembnejša mi je kvaliteta/ostrina, obožujem bokeh.

Fotoaparate si nameravam ogledati tudi v živo v trgovini, vendar bi vseeno prosila za kakšen nasvet. Hvala!


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati