0   

Gasper Bolha @EOS80d 31. Avg 2018, 21:40

Živjo,

ali se splača kupiti DSLR za družinsko fotografiranje. To pomeni, da bi se slikalo otroke, izlete, dopuste, rojstne dneve, potovanja...seveda bodo vedno na slikah otroci in pa žena:).

Je kakšen tak, ki ima DSLRja samo za ta namen? Zanima me predvsem to ali bi prišel skozi z maximalno dvema objektivoma ali bo premalo?

Imam izposojenega DSLR-ja in en objektiv (EF 50mm 1.4). Vse skupaj uporabljam in slikam z njim že kakšne pol leta, vendar še vedno ne vem ali se mi splača kupiti zadevo ali ne. V zaprtih prostorih mi nekako ta objektiv nudi po eni strani dosti svetlobe po drugi strani je premajhen zajem slike in moram stati precej oddaljeno , da zajamem vse skupaj notri....Kolikor prebiram o objektivih ne najdem enega splošnega in me skrbi, če bom res rabil za vsako stvar svoj objektiv, ker potem absolutno odpade vse skupaj.

Malce me zanimajo vaša mnenja. Upam, da ni preveč splošen vprašanje.

Hvala za odgovore.
 0   

Mojca Vidmar @MojcaVidmar 16. Feb 2020, 10:08

Zdravo, mislim da je vse odvisno od tega kaksna imas ti pricakovanja:) V vsakem primeru moras delati kompromise. Najbolsa kvaliteta bo sigurno z posameznimi lecami. Ce pa zelis vec fleksibilnosti pa kupi rajsi en zoom objektiv. Malo bos izgubil na kvaliteti, ampak ce je vse to hobi mislim da ne bi smelo bit problema.

Jaz bi rekla da DSLR se splaca ce ga tudi res uporabljas. Ne samo v AVTO nacinu ampak razumes tudi osnove ISO, zaslonke..itd. Takrat res lahko naredi razliko, ampak za to si moras tudi vzeti malo vec casa.

Malo zmeden odgovor ampak morda ti pa le kaj prinese.

LP,
Mojca


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati