0   

Anonimen Uporabnik @Pokrov 19. Sep 2018, 22:11

Lepo pozdravljeni!

Na spletu sem kupil "telefoto" objektiv za mobilne telefone. V bistvu gre za majhen monokular, ki se ga pritrdi na telefon čez kamero in zadeva naj bi potem omogočala slikanje pod 18X povečavo. Če koga zanima, išči na google s ključnima besedama: "APEXEL Telephoto".

https://www.aliexpress.com/item/APEXEL-18X-Telescope-Zoom-Mobile-Phone-Lens-for-iPhone-Samsung-Smartphones-universal-clip-Telefon-Camera-Lens/32835258146.html

Sedaj bi pa namesto na telefon želel stvar uporabiti raje na kakšni USB "spletni" kameri, ki bi jo namestil na okno in snemal ptičke v hišici. Potrebna bo sicer predelava kamere npr. izdelava novega ohišja ter odstranitev obstoječih leč. Zanima pa me, če morda kdo pozna kateri navoj je uporabljen pri tem monokularju. Na zadnji strani ima fini navoj s katerim se zadevo privije v tisto plastično kljuko, ki se jo nato pripne čez telefonsko kamero. Nikjer pa ni podatka kaj to je za en navoj. Kljunasto merilo pravi, da ima zadnji del na monokularju premer 18 mm, luknja v kljuki pa je 17,5 mm (se pravi, da je globina navoja cca 0,5 mm s toleranco).

Morda kdo ve, če je to kaj standardnega pri foto zadevah?


lp
 0   

Aleš @lial 20. Sep 2018, 07:56

To je standardni navoj za filtre - 0.75.

Preden pa se lotiš predelav, moraš vedeti, da gre za enega najslabših monokularjev, ki jih Kitajci prodajajo.
Tudi sam sem (bolj za hec) kupil enega, pa sedaj leži v predalu, ker ga po najboljši volji ne morem nikjer uporabiti.

LP


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati